Index / Standard / 2016 Honda Civic Coupe Touring kan är en Reborn Prelude

Share This Post

Standard

2016 Honda Civic Coupe Touring kan är en Reborn Prelude

Jag ska vara ärlig, har jag inte gett Honda alltför mycket trodde de senaste åren. Att växa upp, de var en lysande ledstjärna för kvalitet och design. Under de senaste åren, jag bry knappt ens komma ihåg dem, med undantag för när jag ser enstaka godi

Advertisement

Jag ska vara ärlig, har jag inte gett Honda alltför mycket trodde de senaste åren. Att växa upp, de var en lysande ledstjärna för kvalitet och design. Under de senaste åren, jag bry knappt ens komma ihåg dem, med undantag för när jag ser enstaka godis-färgade Fit. Denna nya 2016 Honda Civic Coupe, men har vaknat upp mig vad jag en gång tyckte om Honda. Jag gillar en modern Honda Jävlar, jag tror.

(Fullt avslöjande: Honda behövde mig att köra den nya Civic Coupe så illa att de tappade en av vid mitt hus för en vecka med en full tank.)

Jag fick min tid med detta Civic. I anden, känns det inte så mycket som en Civic, men mer som Civic roliga kusin som är tillbaka från college och kommer att köpa dig öl: Prelude. Särskilt de tidiga Preludes, när de var bara lite mer roliga Samhällskunskap utan alla tunga anspråk för boy-racer dipshittery. En rolig men fortfarande användbar bil.

Efter en körning av grått och silver Kia och Hyundai press bilar, fann jag mig i en position där människor faktiskt märkte bilen jag körde. Kanske var det levande röd färg, men av någon anledning, jag såg människor i parkeringsplatser gör dubbel tar och hals vrider och gör att vänta-vad-är-det? ansikte. På en modern bil som kostar mindre än en genomsnittlig amerikansk bröllop (jag kontrollerat), det är en stor sak.

Civic Coupe Touring var glädjande och användbar och jag kunde lätt se hur någon som ägde denna bil skulle växa riktigt fäst vid den. Det är billigt, men anmärkningsvärt väl utrustade, sportig utan att offra daglig nytta, sparsam utan att vara billig, och iögonfallande utan att vara alltför prålig.

Här kommer jag att gå in några specifika innan jag utarbeta: Bilen är $ 26.960, med en 1,5-liters, 174 hk turbo 16 ventiler fyra. EPA gissar det gör cirka 35 MPG kombineras.

Framhjulen drivs av en CVT, det finns skivor runt, och det finns tillräckligt med leksaker och elektronisk skit att göra dig göra det va, inte illa nick / ansikts combo. Jag fattar? Bra.

Utseendet

Min första tanke om Honda Civic Coupe var att egentligen borde det ha varit en halvkombi, inte en trunk bil. Jag är i allmänhet pro-lucka, och fastback form, tror jag, skulle ha fungerat riktigt bra som en halvkombi och gav bilen en mycket mer nytta.

Jag kommer ihåg de gamla först-gen Samhällskunskap och deras löjliga, lunchbox liknande trunk versioner, och jag tror fortfarande att, i en bil som denna, med en liten stam öppning när du kan ha en lucka är bara löjligt lucka-stigma.

Jag berättade allt detta för min fru, Sally, medan jag körde Civic, väntade några ord av stöd eller kanske ivrig förslag, tillsammans med en rad kraftfulla nickar, att dessa var den typ av tankar som fick folk Pulitzers. I stället när jag såg på henne, fast hon mig med en död-eyed stare och gjorde en obscen gest med handen. "Detta är vad jag tänker på din lucka-lust", sade hon, hennes stora blå ögon stirrar på mig, trotsigt, unblinking, hennes hand strök en fantom dick med ren förakt.

Och du vet, kanske hon har rätt. Kanske min obscent lucka-lust behöver bara ta en paus här, eftersom generellt sett utsidan av Civic Coupe fungerar riktigt bra, lucka eller ingen lucka.

Det är en konstruktion helt fri från retro influenser, en vidareutveckling av den Civic utseende, modern och elegant och målmedveten. Jämfört med 2015 Coupe, det är en stor förbättring, ganska mycket varje rad har skärpts och slipas, den främre änden framträdande kromlisten faktiskt fungerar, och utseendet är full av intressanta veck och detaljer utan att förirra sig in i överdrivna barock röra som Toyotas begravd sig i.

Bilen är lite längre än förra året, men överhäng har kortats, driver hjulen till hörnen mer; en bredare spårvidd än förra året bidrar med det också. Fönstret linje är dramatisk, proportionerna är bra, och den nya bakre spoiler / bakljus båge är en tilltalande detalj. Det är spänt och det fungerar.

Plus att jag måste berömma Honda på att ha stenarna att erbjuda Civic Coupe i färger som faktiskt färger. Förutom den röda bilen jag hade, erbjuder Honda en no-ursäkt blå och en levande grön, liksom. Jag hoppas få se mer av dessa i dessa färger på vägen. Det finns ingen anledning att gömma sig i vitt eller silver för denna bil; den kan hantera en riktig färg fint.

Insidan

En av de saker som jag gillade bäst om Civic Coupe Touring var att det verkligen inte känns som en sub- $ 30.000 bil alls. Min press bil hade en solbränna / kol tvåfärgade interiören som var ljusa och trevliga och nästan varje yta kändes jäkligt bra.

För en coupe, vilket naturligtvis innebär att den har två dörrar oavsett hur Mercedes-Benz försöker skitsnack dig, mängden inre utrymmet var ganska bra. Det är inte mullrande, men jag kunde sitta min fem-årig pojke i sin bilbarnstol i ryggen utan stördes mitt bäcken för att få honom, och en gång i du kunde ha benutrymme i passagerarsätet och inte har hans fötter sparka njurarna i vaniljsås.

Stammen är en anständig storlek, även om om det var en lucka skulle så mycket - jag ska sluta. Okej. Det är en användbar storlek och baksätet fälls ner om du behöver för att genomföra dina sex fot part subs eller vad som helst.

Kontroller

Min största problem med bilen är alla här, men det är inte alla dåliga.

Första, bra: det viktigaste instrumentet klustret en LCD-färgskärm flankerad av några levande blå LED bränsle- och temperaturmätare, är utmärkt. Den grafiska utformningen av instrumenten är inte så slaviskt skeuomorphic, och ger en trevlig yttre kanten takometer med hastighet på insidan i ljusa, klara siffror, och under den en mängd annan information - turbo, bränsleekonomi, räckvidd, nav , infotainment data vad du vill.

Det är läsbar, attraktiv, väl utformade, och har några roliga animationer som visar att människor har lite kul med instrument som är datorskärmar.

Mina frågor, men är med andra kontroller. Honda är att använda sig av platta, beröringskänsliga knappar på infotainmentmittkonsolen, och även en del mer taktila men ändå touch-aktiverade knappar på ratten, för saker som radiovolymen. Jag hatar dem.

Volymen på mittkonsolen är en liten reglage som lyser upp bakom den släta, glänsande glas av stapeln, och det är omöjligt att hitta när du kör. Touch kontroll för volym på hjulet är frustrerande känslig, och för att göra saken värre, är klimatkontroll hanteras av två knoppar som är exakt var varje muskel minne i din kropp vill volymen / tuning att vara.

Plus, att göra saken värre, klimat-wise, dessa rattar justerar bara temperaturen för varje sida av bilen; för att komma till fläkthastighet eller avfrostning eller något, måste du slå detta klimat knapp som på något sätt lyckas vara osynlig, som sedan ändrar hela displayen.

Allt suger bara typ av och med resten av bilen så bra, är det skärande.

Tech

Även med mina center-stack klagomål, var jag fortfarande imponerad av vad Civic Coupe Touring erbjöd elektroniska utrustning-wise, eftersom det är en anmärkningsvärt full av saker: Lane Keeping bistå, automatisk belysning och vindrutetorkare, dynamisk farthållare, navigation, bakre -view kamera, och min favoritleksak, den döda vinkeln-eliminera kamera Honda kallar LaneWatch.

Jag gillade LaneWatch. Det är ganska enkelt, verkligen: det är bara en liten extra kamera monterad på passagerarsidan backspegeln, pekar bakåt. När du slår på höger indikator aktiveras automatiskt, och visar bilden från kameran i mittkonsolen display.

Gissa vad? Det är bra. Jag har aldrig haft en blind plats övervakningssystem som fungerat så väl. Visst, andra bilar piper på dig och blinkljus, men detta visar dig vad som finns i den blinda fläcken, lurar och skrattar åt dig.

Du kan även slå på den efter behag med en liten knapp på signal stjälken, och det bara lyser, vilket är metallbit fascinerande att titta på när du kör, så var försiktig, och kom ihåg att titta på utsikten ut det stora fönstret på framsidan, dummy.

Icke-elektroniskt, Honda tagit en sida från Ford och har en Capless tanksystemet, vilket är bra om du tycker gasskärmar är för chumps. Jag är en trasa-in-the-hole man själv, men jag får det.

Lane avgång systemet gillar vicka styr att påminna dig att det tror att du avgår ett körfält, men jag hittade styr litegrann bara lite för mycket, som en vän som spelar-slag bara lite för hårt. Inte hemskt, bara irriterande.

Jag körde Damn Thing

Linje med temat här, jag hittade Civic Coupe Touring vara ganska trevlig att köra. 174 HP turbomotor ger god effekt, men hur denna befogenhet får hjulen via dessa CVT bälten eller kugghjul eller remmar eller vad är betydande.

Åh, en anteckning om motorn: medan det är trivsamt och förvånansvärt fri från löjligt blygsamhet plasthöljen, namnet på motorn, Earth Dreams, är otroligt fadd. Det låter som något new age kollektiv som gör smycken av drivved och regener hår eller lite skit. Hej, titta, faktiskt är det en fånig New Age smycken-making sak! Way to go, Honda!

I den normala inställningen "Drive", du får eko-förmåner (och en liten grön band av ljus över instrumenten) men du får också att obehagliga CVT gasrespons och allmänt konstig, lacklusterkapacitet som verkar vara utmärkande för de flesta bilar som gillar att variera sina sändningar kontinuerligt.

Att sätta växelspaken i inställningen "Sport", men gör faktiskt en bra mängd skillnaden i den här bilen. Du kan växla i farten, medan acceleration i D och sedan sparka ner till S och du kommer att känna en omedelbar förändring i gasrespons och hastighet. Det är bra för att låtsas att du är i en Fast and Furious film eller något lika fånig skit.

Med spaken knuffade i S, känns bilen snabbt och lyhörd. Det finns minimal turbofördröjning, och vad släpa det är att du kan tillbringa titta på lite i-dash turbo animerad mätare, som är roligt, om värdelös.

Som ni kan föreställa er, vad skulle verkligen göra den här bilen pop skulle vara en trevlig liten manuell rutan, som just nu är bara tillgängliga i det nedre-output normalt aspire 2,0-lite motor, och det är inte tillgänglig i trevligare Touring trim.

Jag frågade Honda om detta och de berättade för mig nästa år kommer du att kunna få den sexväxlade med 1,5 turbomotorn, för "vissa utföranden", så det kan vara värt att vänta på.

Styrningen känns smidig och lätt, inte den mest känner i världen, men du får lite feedback från vägen. Bromsning gav inga problem alls, men sedan igen, jag har inte detta på ett spår, så jag fick aldrig riktigt chansen att se vad gränserna var. Eftersom jag inte var på ett spår, jag antar att det är en bra sak.

Totalt sett är det en behaglig bil att köra. Det är lätt och krävande, men ge det en liten uppmaning och det är villiga att ha lite kul.

Jag är ganska säker på att på $ 26.960, utrustad som om bilen hade jag är, är 2016 Civic Coupe Touring en bra affär. Om alla elektroniska leksaker och en extra 20 HP inte fråga till dig, kan du få en manuell version av coupe för så lite som $ 19.050. Inte illa alls.

EPA: s gissningar av 31 stad / 41 motorväg / 35 kombinerad MPG visat ganska nära, som jag kunde slå runt 30 i staden, kanske 27 eller så när jag körde som en idiot, som jag var, eftersom jag är.

Detta är en relativt billig bil som inte känns som straff, och du inte ständigt påminns om alla pengar du inte spendera.

Domen

Jag kommer att hålla fast vid min bedömning att den nya Civic Coupe Touring känns som en modern pånyttfödelse av den gamla Prelude, som är en mycket positiv sak att vara. Detta är en bil som skulle visa sig pålitlig, billig att köra, billig att köpa, full av bra teknisk och ändå förstår att livet kan vara kul.

Det är attraktivt och iögonfallande på ett sätt som inte känns gimmicky, och det gör en coupe jobb väl: som en liten tvådörrars som är utformad för att vara något mer än en två-dörrars sedan. Det är en liten bil som handlar den ut-och-ut praktiska en kombi för en liten men signifikant mängd rakishness, en påminnelse om att du är antingen unga eller en gång var, och när du har fått skit för att få gjort, du fortfarande har en plats att njuta av de saker i ditt liv.

Det är vad en coupe bör göra, och jag tror att Honda har lyckats bygga en som gör just det.

Share This Post