Index / konstig World / 5 Creeping Former Madness Internet sprider

Share This Post

konstig World

5 Creeping Former Madness Internet sprider

Internet gör oss alla galna. Och jag talar inte om det självklara saker, som tredje väghyvlar skriker rasistiska tillmälen över Xbox Live, 4chan förföljelse, eller YouTube (bokstavligen något YouTube, det är alla nutbars och crazyshakes upp på denna

Advertisement

5 Creeping Former Madness Internet sprider

Internet gör oss alla galna. Och jag talar inte om det självklara saker, som tredje väghyvlar skriker rasistiska tillmälen över Xbox Live, 4chan förföljelse, eller YouTube (bokstavligen något YouTube, det är alla nutbars och crazyshakes upp på denna plats). Det finns en subtil och krypande typ av galenskap att hamna i oss som vi stirrar numbly på våra skärmar, smälta en ändlös ström av katter adorably misslyckas med att göra saker. Psykiska störningar som alltid har funnits i någon form, men nu allt vanligare. Disorders gillar ...

5
länk Hamstringen

5 Creeping Former Madness Internet sprider

Instapaper

För mig, det hela började med arbete. Jag måste få veta saker. Det är en del av mitt jobb att hitta det löjliga - att samla in, katalogisera och kommentera besynnerliga och konstiga information där ute. Så jag började med gateway läkemedel: bokmärken. Jag började manuellt bookmarking varje intressant länk fann jag, och först, sorterade jag igenom dem varje vecka. Allt var rätt med världen.

Men sedan spara användbara länkar var inte tillräckligt längre.

Kanske ska jag utöka mitt fokus bortom intressanta vetenskapliga studier och teorier popkulturen, tänkte jag. Kanske kan jag använda dessa badass slumpmässiga bilder i mina kolumner. Kanske kan jag hitta en användning för denna galna kinesiska spade som kan göra allt. Kanske kan jag på något sätt koppla ihop den med detta kinesisk man kraschar hans skoter som 18 gånger. Kanske finns det en länk där som jag inte kan se just nu - bättre spara både, bara för att vara säker.

Snart det fanns alltför många länkar att gå igenom varje vecka, och efter flera månader av uppbyggd, jag bort mappen helt. Inte för att jag visste att jag hade ett problem, men eftersom det fanns bättre sätt att hamstra länkar. Jag märkte inte jag rökte för mycket ogräs och beslutade att ta en paus; Jag märkte jag rökte för mycket ogräs och räknat ut att heroin skulle bli mer effektiv.

Jag började ladda ner appar. Jag har installerat Instapaper och Dropbox, började använda "spara" -funktionen på Reddit. Och låt mig säga dig, broder, är det bra!

Nu har jag aldrig läst något någonsin igen.

I stället för att klicka på länkar, läsningen deras innehåll, och sedan samla denna kunskap i mitt huvud, jag nu samla den på en extern tjänst ifall jag vill ha det senare (spoiler: Jag gör tydligen inte!). Det är som att bygga ett bibliotek så att du har någonstans att lagra olästa böcker som håller hopar sig på nattduksbordet.

4
impuls Gaming

5 Creeping Former Madness Internet sprider
Giant Bomb

Jag har gjort det: Jag har brutit 100 spel i min personliga Steam samling.

Hur hittade jag så mycket tid till spel när jag jobbar bortom-heltid dag jobb och skriva böcker i min ledig tid, samtidigt som balanserar en relation och ett socialt liv? Enkel!

Jag spelar inte dem.

Tja, det är inte helt rättvist. Jag har spelat kanske 75 av dem 100. Det är bara att av de 75, har jag bara spelat ca 50 för mer än 10 minuter i sträck. Av de 25 Jag har inte spelat alls, visste jag, även vid tidpunkten för köpet, att jag aldrig kommer att spela dem.

Det är inte samma sak som länk hamstring: Jag var inte att samla in dem eftersom jag trodde att jag kanske behöver dem senare. Det beror på att de var endast $ 3! $ 7! Endast $ 10 för hela samlingen, markeras från jävla $ 600! Till detta pris, min hjärna säger, skulle du vara dumt att inte köpa denna sak som du inte vill ha och kommer aldrig att använda!

Detta skulle inte vara ett problem om jag var mindre picky eller hade mer fri tid - jag kan sluta utforska några egenskaper som jag annars aldrig skulle checka ut. Men det är inte fallet: Jag har höga krav på ett spel, och om ens en av dem inte är uppfyllt, jag kommer aldrig att spela det spelet igen. Om det startar några skitsnack tredje part sak - Uplay eller Rockstar Social Club, till exempel - ni ska förvisas från min spel rike evigt. Om ett spel inte stödja oberoende ljudkontroller, sprängning ur mina högtalare på full volym varje gång jag startar upp - Jag kommer aldrig att spela det igen. Om ett spel inte stöder en styrenhet (jag vet, jag vet, jag är en av dessa jävel konsol / PC hybrid spelare - men jävel, jag tillbringar två tredjedelar av mitt liv framför en dator, jag skulle vilja att åtminstone sitta framför en annorlunda formad i min ner tid), jag kommer aldrig att spela det igen. Om det visar sig att ha publicerats av EA, jag kommer aldrig att spela det igen.

Man skulle kunna tro, med tanke på min galen lista över förutsättningar, att jag skulle se till att ett spel möter dem innan du köper. Och jag är vanligtvis ganska bra om min due diligence. Om inte spelet diskonteras 90 procent eller mer. Det är den magiska nummer. Om ditt spel är en mager 85 procent av, skulle du bättre möta mina galna krav eller jag ska börja köra gisslan. Om det är 91 procent av, kommer jag köpa vad skit ni kasta på mig på ren muskelminne, och sedan stoppa den i en virtuell garderob som en digital NordicFlex, aldrig att ses igen.

3
bekväm playlisting

5 Creeping Former Madness Internet sprider
Spotify

Jag prenumererar på både Spotify och Netflix. De är fantastiska. Utmärkt service. Jag rekommenderar varmt dem, speciellt om du aldrig planerar att uppleva något nytt någonsin igen.

Åh, de erbjuder världen: Netflix har fler timmar av underhållning i ryggen katalog än det finns timmar kvar i livslängd av universum. Det har varit kanske två album som Spotify inte har tillgänglig för omedelbar streaming när jag gick för att söka efter dem. De har fullständig diskografi av Boris Sprinkler, för helvete: Jag har knappt ens hört talas om Boris sprinkler, och jag älskar dessa killar!

Och däri ligger problemet: De har så många alternativ att de är bundna att ha din favorit sak.

Så där är jag, med så gott som varje bit av TV eller inspelningar i världen på mina fingertoppar - allt för mindre än 20 dollar i månaden - och jag tittar repriser av övernaturliga för sjätte gången (helvete, Sam kan du inte se att du är alla Dean har ?!) och lyssna på samma album för 500: e gången. Även om Spotify betalar en Ha'penny per lyssna, jag tror fortfarande jag köpte Ted Leo ett nytt hus i sommar.

Vi har alltid gjort detta i viss utsträckning. Vi köpte DVD-skivor av våra favoritfilmer och tv-program, läsa våra favoritböcker, lyssnat på våra favoritalbum på repeat. Men vi hade en ursäkt för upprepning då: Nya saker bara var inte tillgänglig för oss. Var ser du? Var du ens börja? Vill du verkligen vill släppa pengarna om du hittar något? Vad händer om det visar sig att album suger?

Men det är inte samma problem som tjänster som Spotify och Netflix närvarande för mig. Jag prenumererar på båda dessa tjänster speciellt för att utforska. Jag kluven över mina pengar och Angarportar öppnas. Framför mig sträckte gränslösa perspektiv nytt innehåll - då såg jag två fötter till vänster om mig och märkte min favorit stol sitter där och tänkte, "Fan, ser det bekväma!"

Och jag kommer att dö här, bekväm i det jag vet medan stirrar ut på outforskade territorium. Kapten Picard skulle vara så besviken på mig.

Titta, de har nästa generation på Netflix nu! Jag kunde rewatch det!

2
info Binging

5 Creeping Former Madness Internet sprider

Broked.com

Detta är en ålder av tillgång. Mellan Wi-Fi, mobila datorer, och det stora, väckande storleken på Internet, all information i världen böjer till alla våra nyfikna infall. Varje fråga som vi kan tänka på kan besvaras inom nanosekunder, oavsett var vi är. Nå i fickan, några kranar på din smartphone, och du kan veta något. Vi är alla allvetande. Jag har hela förrådet av mänsklighetens historia sitter två inches bort från min kuk hela dagen, varje dag - och lockelse är för mycket.

Med så mycket tillgänglig, måste vi att suga in så mycket information som möjligt på kortast tid. Eftersom det finns alltid mer att veta och mer att se, och det finns inte alltid kommer att vara mer tid.

Här är vi: en del av problemet. Detta är spruckna primära synd.

Vi erbjuder bara ni för mycket otroliga saker. Och vi beklagar - lord, vi är ledsna, men vi vet inte hur man ska sluta!

Det räcker inte med att sitta ner och lära sig om en sak när jag kunde lära sig om endast de fem mest mind-blowing exempel på den saken!

Impulsen är helt förståeligt, men ändå, betyder det att jag läser 2.000 ord av infotainment i stället för 200.000 ord utbildning. Jag tänker inte sitta ner och läsa en 700-sidig bok som kommer att göra mig en expert i tank manövrar av andra världskriget, men jag kommer att läsa ett tvåsidigt artikel om den roligaste tanken misslyckas genom hela historien. Istället för att ta i försiktig, mätt intellektuell näring, jag binge på billiga komfort fakta.

Jag antar att vi kunde notera denna impuls till mänsklighetens kort uppmärksam och inneboende lättja. Det är något vi som art, har alltid kämpat med. Men det är verkligen annorlunda i dag: Nu har vi intag info-bitar i en ständig ström. Bred kunskap utan specialitet. Det är motsatsen till det problem vi brukade ha: Det brukade vara så att om du hade en fråga tillbaka i haven gamla tider och ingen inom hörhåll visste svaret - tuff skit. Kanske om det verkligen brytt dig, skulle du gå till biblioteket. Sortera genom ett mikrokort rulle, beställa en uppsättning av special böcker från andra bibliotek, vänta i sex veckor för dem att komma fram, och sedan sitta ner för en månad eftermiddagen studier. Och sedan, när någon annan begärde att fråga - det första frågan som startade din upptäcktsresa - du skulle veta svaret. Du skulle veta alla svaren.

Och de skulle ringa dig en nörd och slå dig för det.

1
media Isolering

5 Creeping Former Madness Internet sprider

reddit

Fan Reddit.

Hej Reddit, om du ser detta, titta på mina ögon och förstå att jag menar de ord jag är på väg att tala med varje fiber i min själ: Fan ta dig, kompis.

Inte för att du är en skit tjänst - du är bra - men eftersom du har aktiverat mig att förstöra mig. Någon måste sätta en skitstövel låset på min Reddit konto. Jag spelar Reddit med uteslutande av nästan allt annat. Jag används för att kontrollera vissa webbplatser, varje dag, eftersom jag behövde min korrigering av information. Jag behövde mina länkar att hamstra. Och sedan Reddit kom och blåste dem allt ut i vattnet. Varför skulle jag gå från dörr till dörr tigger om information när jag kan sitta ner med detta oändligt rullnings service och aldrig någonsin sluta lära? Varje dag är som Twilight Zone episod där killen finner att hela mänskligheten är död, och han jublar eftersom det äntligen dags att läsa nu.

Bara våra glasögon aldrig bryta; det finns ingen ironisk twist. Vi är fria att läsa om decennium överbryggande Civilization spel tills våra muskler förtvinar.

Men varför är detta ett problem? Det är oändlig kunskap. Även om du klagar belamra memes och motbjudande karma hora, kan du anpassa din upplevelse. Välj dina subreddits noga, så ser du bara den information som hänför sig till ditt intresse.

Och det är det. Media isolering.

Tillbaka i början av Internet nyheter, antingen du inte kan anpassa erfarenhet eller om det var så fel och taskig att ingen brytt sig om. Om du vill information var du tvungen att läsa intresse bloggar, och även de inte har din exakta prioriteringar nålas ner. Slashdot kan regelbundet publicera berättelser som du älskar - fördjupade omdömen om telefon phreaking porr, till exempel; alla dessa sexiga klick och visselpipor - men de gjorde också en världsnyhet. Även om du bara rullas rätt av en berättelse, var du fortfarande svagt medveten om dess innehåll. Kanske något i rubriken skulle fånga ditt intresse, och du av misstag skulle vidga dina vyer. Men med användar utvald information som standard (jag ropa Reddit eftersom det är min vice val, men varje tjänst gör det nu, från RSS-flöden till Google till Puls), nu har jag ganska mycket uteslutande läsa om motorcyklar, videospel, och marginalvetenskap. Jag förlorar den större bilden. Och det är mitt fel, naturligtvis: Det handlar inte om utagerande skulden, men att identifiera de konstiga, sjuka delar av våra egna hjärnor som skruva oss när vi inte är uppmärksamma.

Jag säger bara att jag används för att plocka upp papperet och kasta bort allt men serier. Men ibland jag skulle blick på marken, se en rubrik skrika åt mig från golvet, och plocka en del tillbaka upp för en titt. Nu har jag en massiv papper som är ingenting annat än serier, och jag skulle inte ta reda på om en jävla utomjordisk invasion om det inte var en referens i dagens Ziggy.

5 Creeping Former Madness Internet sprider

Läs mer från Brockway på egen monument till narcissism / hemsida, The Brock Way. Följ honom på Goodreads, Twitter, Tumblr, och Facebook.

Share This Post