Index / livsstil / Att vara en stay-at-home pappa gör mig manlig

Share This Post

livsstil

Att vara en stay-at-home pappa gör mig manlig

Jag kan göra mitt bästa för min familj och jag har ändrat jobb så jag arbetar hemifrån - vad som är fel med det? John Hart med sin son Noa. Foto: Daniel Mays TV Kate Garraway tror att jag har blivit kastrerad. Hon sa det till mitt ansikte, lever på I

Advertisement

Jag kan göra mitt bästa för min familj och jag har ändrat jobb så jag arbetar hemifrån - vad som är fel med det?

Att vara en stay-at-home pappa gör mig manlig

John Hart med sin son Noa.
Foto: Daniel Mays

TV Kate Garraway tror att jag har blivit kastrerad. Hon sa det till mitt ansikte, lever på ITV: s Lorraine, framför alla. Detta bekymrar mig. Trots lämnar ett extremt butch karriär i programvara (jag var inte Vin Diesel tillräckligt för att göra någon kodning, men jag gjorde skriva broschyrer och beställa PR USB-minnen) för att leta efter mina barn, jag verkligen inte känner kastrerad.

Faktum är att jag känner mig snarare um, masculated. Ta ledningen i föräldraskap inte bara göra ekonomiskt förnuft, det ger mig också möjlighet att driva personliga ambitioner som att ta en riktigt praktisk roll i mina barns uppfostran och att få mig valdes som kommunalråd. Men Garraway innebar att jag var mindre av en man. På tv. Med min mamma tittar på.

Visst, jag leder en overklig dubbelliv att utföra råd ärenden i den enda delen av fritidscenter där telefonsamtal inte överröstas av Let it Go eller avvärja plast vattenmelon och bacon övertygades av en två-årig Blumenthal medan presenterar en bild av tillförlitlig professionalism till kunder och beståndsdelar.

Och ja, politiker ska kyssa barn, men med en på mig hela tiden blev meningslöst. Men kastrerad?

Då slog det mig. Jag föraktar tanken på att en vistelse-at-home pappa. "Jag är inte en vistelse-at-home pappa:" Jag befinner mig utropade allt oftare, innan tersely hänvisning till exempel på en kvinnlig vän som gick frilans när hennes son föddes och ändå hon aldrig kallat en vistelse-at-home mamma.

Jag insåg att jag tänkt på mig själv som en råds första, författare andra och pappa tredje. Jag gav mina barn tredje fakturering. Varför?

Var Garraway rätt? Innerst inne känner jag mindre av en man? Är jag i hemlighet skämmas för att bli tänkt på ett misslyckande, eller ett missfoster, eller feminint? Och jag sälja mina barn kort som följd?

Det finns bara en gång i mitt liv har jag känt kastrerad och det var i ett garage på landsbygden Italien. Vi hade blåst ett däck, och har framgångsrikt navigerat det italienska ordet gommo betyder både "däck" och "kondom" (föga när förklarar hur du brast ett, särskilt när du reser med en gravid kvinna), satt vi väntar på ersättning till monteras.

Inte talar italienska, vi använt vår parlör att mödosamt översätta vad mekanikern sade till oss: "Vad gör din man göra om han inte kan byta däck? Har han arbetar på ett kontor? "

Gilla det eller inte, hur vi ger våra anhöriga förblir en central del av vårt koncept av manlighet. Kanske det är nyckeln till att förklara vår syn på män som tar hand om barn, även när det inte vettigt.

Mina morföräldrar hade en "traditionell" äktenskap - min farfar gick ut för att arbeta, min nanna höjde barnen. Men när han kom hem, lämnade han alla sina löner över till henne, ta emot endast fickpengar i gengäld. Hon var VD för hushållet. Han var en lastdjur. Är jag den försvagats en?

Min egen far var ofta den förälder hemma under perioder av arbetslöshet. Han var inte en vistelse-at-home pappa. Kan det vara så att stay-at-home pappa etikett är ny, men den stay-at-home pappa är inte? Det hjälper inte att ens själv erkände stay-at-home pappor inte vet vad den etiketten betyder.

Warwick Mansell är ett av Storbritanniens främsta utbildnings journalister. Jag märkte hans Twitter biografi beskrev honom som en "någon gång bo-at-home pappa". Jag frågade honom vad han menade.

"Jag har aldrig riktigt tänkt på vad det betyder. Jag bara lägga den där att flagga upp att jag kan twittra om min egen barnomsorg snarare än landets då och då. Jag har aldrig tänkt på vad man egentligen är ", sade han.

"Jag gjorde det på heltid för de första sex månaderna av min dotters liv, nu gör jag en dag i veckan. Det betyder bara ur min synvinkel, en dag i veckan jag inte fungerar, jag är en pappa. Ibland är jag en vistelse-at-home pappa, ibland är jag något annat. "

Warwick svar är talande. Vi är glada att ge människor etiketter, inklusive oss själva, men vi sällan slutar att tänka på vad dessa etiketter innebär, särskilt när de kan ha negativ klang.

Under min erfarenhet på Lorraine show - de skär till en funktion om pannkakor innan jag fick tala mina barn, men jag fick träffa Cher Lloyd och författaren Grant Feller.

Om jag var fromma ansikte manlig föräldraskap, var Feller tänkt att vara den pantomim skurk, någon som aktivt förbittrade erfarenhet. Men vad förbryllade mig var att hans barn var i skolåldern. Varför gjorde han tänka på sig själv som en stay-at-home pappa om hans barn inte var hemma?

Feller, också känns bördan av etiketten. "Om du hade frågat mig vad jag är, skulle jag säga att jag är en författare först, då jag arbetar i tidningar, så är jag en pappa. Kanske är det en hang-up ", sade han. "Från början kände jag mig kastrerad, kanske till och med feminiserade. Jag tänkte på mig själv som en viss person och plötsligt var jag inte ".

Varför? "Stay-at-home pappa är en hånfull term. Det har konnotationer av att vara en förlorare. Det är en redundant fras. Det är som att kalla en 60-årig pensionär. Det kan vara sant, men det går miste alla nyanser. "

Nyanser Feller talar om är naturligtvis det enkla faktum att stay-at-home pappor inte bara bo hemma - och de är inte bara pappor. Och samma sak gäller för kvinnor.

Som en ledamot, har jag ser hur beroende vi är på en osynlig armé av icke-arbetande kvinnor. De kör aktiviteter på allaktivitetshus. De volontärer i skolor. De organiserar kullen plockar. Vi kunde inte klara sig utan dem. Men vi reducera dem till en sak som de gör, en del av tiden - ta hand om barn. Det är som om någon introducera dig som en "bilist".

John Polkey, å andra sidan, omfamnar stay-at-home pappa etikett. "Det gjorde bara meningsfullt för min fru att gå tillbaka till arbetet eftersom hon gjorde mer pengar än mig", sa han och skrattade.

En frisör, Polkey stänga sin salong när hans son föddes och blev en mobil frisör, arbeta när hans fru kom hem, eller ta sin son med honom.

"För mig är en stay-at-home pappa någon som är i första hand en hemmafru och barn vårdgivare, och det var mig. Jag gjorde alla rengöring, jag gjorde all shopping, gjorde jag måltiderna, jag såg till min familjs alla behov så min fru kunde fokusera på arbetet. "

Hur kände han sig om att betraktas som en stay-at-home pappa? "Jag älskade det. Absolut älskade det. Jag kände ingen stigma. Kände jag mindre av en man? Nej, kände jag häftigt. Jag kände mig mer av en man, jag gjorde vad som var nödvändigt för min familj. "

Så är Polkey en stay-at-home pappa som älskar det. Feller är en stay-at-home pappa vars barn inte är där, och Mansell är en stay-at-home pappa en gång i veckan.

Vad i hela friden är jag då?

Det slog mig. Jag är en förälder. Precis som alla andra föräldern, jag bara gör det bästa för att möta de individuella behoven hos min egen familj. Jag behöver inte en speciell etikett för jag är inte speciellt. Alla gör det. Och det är vad rankles. Tanken att göra saker på mitt eget speciella sätt gör mig på något sätt skiljer sig från andra människor. Jag är inte rädd för etiketten, jag tycker bara det överflödigt.

Och Signore Fratelli, kan jag byta ett däck. Jag bara inte kan hitta en för en 2005 Ford Zetec på landsbygden Italien på en söndag.

Share This Post