Index / Standard / Bekännelse av en deprimerad pastor och LPAR Or & comma; Hur jag lärde mig att arbeta bättre genom att vila Lätt & rpar;

Share This Post

Standard

Bekännelse av en deprimerad pastor och LPAR Or & comma; Hur jag lärde mig att arbeta bättre genom att vila Lätt & rpar;

Jag var frustrerad, stressad, skamsen, och deprimerad. Helt normala känslor för en pastor, eller hur? Jag var tre år i mitt första jobb som en pastor i en medelstor evangeliska kyrka. Jag visste att det var vad Gud ville att jag skulle göra, och dela

Advertisement

Bekännelse av en deprimerad pastor och LPAR Or & comma;  Hur jag lärde mig att arbeta bättre genom att vila Lätt & rpar;

Jag var frustrerad, stressad, skamsen, och deprimerad. Helt normala känslor för en pastor, eller hur? Jag var tre år i mitt första jobb som en pastor i en medelstor evangeliska kyrka. Jag visste att det var vad Gud ville att jag skulle göra, och delar av det var underbart, men i slutet av de flesta dagar kände jag mig som ett totalt misslyckande.

Det tog ungefär 18 månader och några allvarliga rådgivning, men jag kom från denna erfarenhet, säkrare än någonsin att 1) ​​Gud har kallat mig att vara en herde och 2) Jag var utrustad för att göra det.

För att komma dit, men jag var tvungen att gå igenom depression och ångest, upptäcka förmågan att vila lätt, och få verktyg för att fungera bättre.

min Depression

Jag hade en kallelse från Gud! Jag hade en passion! Jag hade ingen aning om vad jag gjorde.

Efter tre år på jobbet och i seminariet klassrummet, kunde jag läsa grekiska och hebreiska, predika en predikan, och leda ett bibelstudium, men jag hade fått exakt noll utbildning om bultar och muttrar om hur man faktiskt planera och ... ya vet, få saker gjorda. Min kalender var en enda röra, jag ständigt glömmer åtaganden, och jag kände alltid oförberedd. Jag kämpade för att hålla huvudet ovanför vattenytan och ett leende på mitt ansikte, hoppas innerst ingen skulle upptäcka hur förlorade jag var verkligen. Jag arbetade under fruktan för någon att avslöja att jag var en bluff.

Ovanpå allt var min självpåtagna isolering från inte berätta för någon vad som verkligen pågår. När allt kommer omkring, jag var pastor. Det var mitt kall att ha mitt liv tillsammans så jag kunde vara en andra skulle för riktning.

Sålunda depression.

min Cycle

07:00 - Vakna upp, redo att erövra världen.

08:03 - Efter sjunde gången fumlande för tystnaden knappen på sidan av min telefon larm, komma ur sängen att känna skuld för att sova igen. Hemlighet glad ingen vet vilken tid jag vaknar. Lovar att göra mitt hängiven senare.

08:30 - Hastigt avgår till kyrkan kontor redan stressad, men redo att ta igen förlorad tid och repetera en lång psykisk att göra-lista.

08:45 - Gå vilse i e-post.

10:00 - dyka upp igen, undrar hur det kan ta så lång tid att utföra så lite. Försök att skriva predikan. Känn dig inte mycket kreativa eller inspirerad. Mår sämre efter att ha skrivit två stycken än vad jag gjorde när jag började.

12:00 - Lunchmöte. Dike mitt löfte att äta en sallad eftersom jag stressad och jag vill ha en burgare.

13:00 - Försvinn klicka på länkar och surfa artiklar. Herre, leda mig inte in på YouTube och rädda mig från Twitter länkar.

15:00 - Leap av tryck över bröstet som jag inser att jag glömde att ringa en person som jag hade försäkrat skulle höra av mig första morse ", eftersom jag bryr sig mycket om din kamp." Jag vet verkligen bryr sig, men skäms för att ringa nu. Bestäm dig för att ringa i morgon bitti.

05:00 - lust att gå hem och vara med min familj, oavsett hur mycket som finns kvar att göra. Känner tyngden av psykisk att göra-lista. Avundsjuk på 9-till-5ers.

05:01 - Bestäm dig för att göra text detta hustru "bara några små saker.".

06:45 - Kom hem sent (igen), be om ursäkt till familjen, försök att klämma in en liten kvalitetstid.

10:00 - Leap av ångest i bröstet som jag förverkliga min predikan för denna vecka har knappt inletts.

11:00 - Gå till sängs skämdes över hur lite jag åstadkommit idag. Ber om ursäkt till Gud och svär att göra bättre i morgon. Igen.

07:00 - Vakna upp, redo att erövra världen.

Efter ett tiotal varv runt spåret, var jag redo att ge upp. Det var något allvarligt fel med mig, jag bara visste det. Jag kanske inte skars ut att vara en pastor. Jag säker älskade Jesus och människor, men när det kom till den dagliga tumla för att få saker gjorda, jag var en vandrande får utan herde.

Jag reagerade på saker hela dagen, släcka bränder i stället för att vara proaktiv om de viktigaste sakerna. Jag var inte ens säker på att jag ville bli pastor längre, särskilt om min framtid höll flera nätter deltar utskottsmöten än att läsa goodnight berättelser till mina barn. Minst en gång under vart och ett av mina första sex terminers magister jag kom hem, floppade på sängen, och sa till min fru att jag inte kommer tillbaka. Tanken på alla jag skulle sviker genom att sluta försatt mig längre in i spiral av självömkan och hopplöshet.

Det var något fel med mig, jag bara visste det. Citat

min Ångest

Ångest är ofta flipside av depression. Medan deprimerad sinne går inåt med ohanterliga tankar och känslor, slagor oroliga sinnet utåt.

Min oro dykt (ironiskt nog, trodde jag) under sommaren när jag hade absolut ingenting att göra. Det var den långsammaste delen av kyrkan år - efter konferenser, retreater och missionsresor, men innan skolan började igen. Jag hade inga seminariet papper att skriva, inga predikningar att leverera, inga händelser att planera. Denna lugna var min första chans att hämta andan efter 36 månader för att driva och Gunning.

Det skrämde mig. Jag kunde inte sova. Mitt sinne tävlade hela tiden. Jag är ganska säker på att jag hade en panikattack om vilken maskin att använda på gymmet.

Jag hade varit galen upptagen i tre raka år (plus massor längre tid innan det), och nu när jag hade möjlighet att sakta ner, min hjärna inte vet hur. Det grep på alla möjliga sak att upprätthålla den tidigare hektiska takten i min pastorala schema.

Jag hade sett fram emot några driftstopp så jag kunde slappna av, men jag var mentalt och känslomässigt oförmögen att sakta ner. Jag visste att jag hade ett verkligt problem när beslutet om vad man ska ha för lunch helt överväldigade mig och jag tillbringade resten av dagen i sängen.

Jag började nå ut till min familj, vänner och pastorer. De sa att det var OK att ta en paus.

Jag är ganska säker på att jag hade en panikattack om vilken maskin att använda på gymmet. Citat

min Rest

Det var klart min tjänst inte kommer att ge en paus i sig. Så jag började väljer att ta färre möten. När stopptiden kom varje dag, slogs jag lust att ta hem eller perfekt varenda detalj. Jag lärde mig att säga "Nej" till onödiga saker ständigt ropa för min uppmärksamhet. Jag läste från kontemplativa kristna traditionen, som betonar tystnad och ensamhet.

Jag återupptäckte att mönstret av sabbaten upphör från vårt arbete är en välsignelse Gud utformad för oss, som vi försummar att vår egen skada. Jag började ta en hel dag av varje vecka. Jag återvände till den enkla glädjen av dagordningen ledig tid tillsammans med Jesus.

Det var svårt i början. Jag kände trycket av min att göra-lista. Jag kände mig skyldig för att göra ingenting alls. Jag skulle avsätta ett par timmar bara för att sitta och reflektera, klunk kaffe och tidskrift om jag kände för det. Omedelbart skulle mitt sinne sparka på högvarv, desperat att hitta en uppgift eller distraktion.

Med tiden, men jag lärde mig den enorma glädjen i att göra ingenting. Jag kan nöja, bara vara stilla och solar sig i kärlek Gud har för mig som hans barn - helt bortsett från hur mycket eller hur lite jag åstadkomma.

Jag trodde att jag behövde lära sig att göra mer, men det visar sig först jag behövde lära sig att göra mindre.

Jag kämpade lust att ta arbete hem eller perfekt varenda detalj. Jag lärde mig att säga "Nej" Citat

min Produktivitet

När jag hade återfått lite av mitt förstånd, var jag motiverad att börja förbättra mitt arbetssätt. Jag började läsa allt jag kunde hitta om produktivitet. Jag hittade inte mycket kristen reflektion som var också praktiskt. Matt Perman blåste mig undan, men med "Vad är bäst Nästa", som kondenserar en hel del av standardmaterial och tolkar det från ett kristet perspektiv. Han definierar produktivitet som "kunnig i goda gärningar." Jag gillar det. Det gör vardagen effektivitetsarbete verka som en verklig del av min kallelse.

Jag började sakta att sätta några grundläggande principer i praktiken. Med tiden blev jag träffa fler tidsgränser, som minskat för min ångest. Jag höll på att mätbara mål och nå dem, som fick mig att känna som om jag faktiskt gör jobbet Gud hade kallat mig mot. Jag hade fått verktyg för att gå från depression, skuld och ångest för att kunskaper i goda gärningar.

Min blogg

Jag tror att många kristna är precis som jag var - de har en känsla av vad Gud vill att de ska göra, men de misslyckas ständigt leva som ringer. Detta leder till omfattande depression, ångest och en känsla av uppgivenhet över det meningslösa i sitt arbete. Ibland känner vi som att stressad och försenat är normalt, även ofrånkomlig.

Jag tror att en stor, ännu förbises, orsak för att inte uppfylla Guds kallelse på våra liv är bristen på konkreta verktyg och metoder för produktiviteten. Alla vill göra sitt arbete som till Herren, men hur i hela friden gör vi faktiskt göra det i den verkliga världen?

Jag vill hjälpa dig att besvara den frågan. Jag vill ge dig de kunskaper du behöver för att fungera bättre. Vi kan bekämpa ångest och depression genom att lära sig att bli mer effektiva på det vi gör. Dessa färdigheter kommer bara att öka vår stress, men om vi inte lär oss att stoppa, slappna av och varva ner. Ju mer du lär dig om att arbeta bättre, ju mer du behöver möjligheten att vila lätt. De två går alltid hand i hand.

Counterintuitively, kommer resten först. Arbete följer.

Vi måste först lära sig att vila lätt i Kristi verk, och först då kan vi lära oss att fungera bättre i vår egen kallelse. Citat

Har min historia låter bekant? Har du din egen cykel för att ringa från Gud, cluelessness om arbetsproduktiviteten, rusar runt, sedan känner skam och stress när du träffar kudden? Är du orolig, ständigt känner du inte gör tillräckligt, även om samtidigt du känner dig överansträngda? Vill du älskar att hitta lite vila, men verkar inte kunna njuta även den korta driftstopp du?

Du är inte den enda. Vi har alla en meningsfull kallelse från Gud, och ingen av dem är undantagna från kravet att ta en paus liksom växer i kompetens effektivitet och produktivitet.

Detta är min personliga historia. Det ursprungligen visades på min blogg på https://jacobzoller.com.

Share This Post