Index / konst / Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period; Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

Share This Post

konst

Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period; Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

När den högst betalda TV-stjärnan i världen, har Sheen blåst sina pengar och sin lycka. Han talar om att avslöja sin HIV-positiv status till hans familj, och varför han kände sig tvingad att leva upp till sitt bad-boy bild Charlie Sheen: "Människor v

Advertisement

När den högst betalda TV-stjärnan i världen, har Sheen blåst sina pengar och sin lycka. Han talar om att avslöja sin HIV-positiv status till hans familj, och varför han kände sig tvingad att leva upp till sitt bad-boy bild

Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period;  Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

Charlie Sheen: "Människor vill vara som jag, men kanske nu inte alla delar av mig."
Foto: IBL / Rex / Shutterstock

Charlie Sheen och hans ständigt närvarande följe tar en cigarett paus utanför deras hotell i London och jag har märkt med på resan. Sådan är Sheen rykte som bara står bredvid honom på trottoaren låter som om det kan vara en upplevelse.

Sheen är i London för att han är att främja en lyx kondom. Om världen behöver en lyx kondom är diskutabelt; att Sheen behöver allt arbete han kan få är inte. När den högst betalda TV-stjärnan i världen, har Sheen blåses genom sina pengar som han blåses genom sin tur. Han föddes i en tillförordnad dynasti och ytterligare dubbelt välsignad med äkta komiska talang och scen-stjäla utstrålning. Men 2012, efter 35 års ges ändlösa andra chans av TV och film industrin, gärna förlåta anklagelser om makens missbruk och drogberoende så länge han förde i fläktarna, slutligen gjorde han sig ganska mycket unemployable efter sin beryktade härdsmälta under hans avgång från sitcom Två och en halv Män.

Sheen var en av de mycket få 80-teen aktörer att ha parlayed hans ungdomliga framgång i en långsiktig karriär, och den tidigare stjärnan Plutonen och Wall Street en gång såg avsedda för Oscars ära. Det tar allvarligt försök att kurage bort ett liv som förgyllda som Sheens, men gnista det han definitivt gjorde. Sedan förra året, efter månader av rykten, meddelade han i en tv-intervju att han är hiv-positiv.

Så här är vi idag, på ett hörn i Mayfair, prata kondomer. Och rent spel till mannen, oavsett ekonomiska incitament han får undan, för att använda vad han kallar "min historia" för att främja säker sex. Men han inte alltid helt stanna på meddelandet.

Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period;  Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

Sheen i två och en halv Män. Foto: Allstar / PARAMOUNT / Sportsphoto Ltd / Allstar / Paramount

"Vet du Jess?" Sheen frågar mig med sin välbekanta wolfish flin.

Nej.

"Reality TV-stjärnan", tillägger en äldre man vid namn Cooper, som är omväxlande introduceras till mig som Sheens "bästa vän" och hans "livvakt".

Nej.

"Hon var på lanseringsfesten [för kondomen] i går kväll, och nu - är nu alla tabloid säga att vi är tillsammans" Sheen säger ögonbryn upp i förvirring.

Välkommen till de brittiska tabloiderna, säger jag, tänker han är tvär om detta rykte. Mina tankar är fel.

"Nej! Det är en tid jag ville historien att vara sant! "Ropar han. "Men jag är jävla Aids killen, så vad ska jag säga? "Kom till hotellet och har en scone? Det är skit stad, man. Vad är min första raden? "Vill du komma upp och riskera ditt liv?"

Sheen har tydligen glömt att han är tänkt att fronting en kondom. Men han har i sin tema. Han är, förklarar han, gå igenom "typ av en torka just nu".

Tja, har du bankas en hel del icke-torka ögonblick, säger jag. Sheen har påstod sig ha legat med mer än 5000 kvinnor och han medgav att vara en kund hos Heidi Fleiss s prostitution ring på 90-talet.

Leendet avkastning. "Du är väldigt söt, tack", säger han klämma min arm, även om jag inte hade exakt innebar det som en komplimang.

Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period;  Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

Sheen i plutonen, 1986. Foto: Allstar / Cinetext / MGM

Han och Cooper talar sedan om andra evenemang på lanseringsfesten i går kväll, i huvudsak omfattar Sheen bjuda några kvinnor på middag som Cooper inte trodde skulle komma. Det fanns vissa gräl.

Being Charlie Sheen låter som en heltidsarbete, säger jag.

Sheen inte säga något. Cooper gör ett stort leende: "Naw, det är oftast bra!"

Jag ska vara ärlig, det inte ser bra ut. Det ser exhaustingly kaotisk. Men inte lika ansträngande som arbetar med honom måste vara. När jag träffar honom slutligen, har min intervju skjutits upp av en och en halv dag. Sheen folk insisterar förseningarna är att han inte visste att det fanns en intervju; andra människor viska "baksmälla". Sheen insisterar han är helt enkelt "jetlagged. Jag är trött som en bitch! Tyvärr, jag ska inte säga att en kvinna -. Jag är trött som en åsna "Inledningsvis fick jag höra att jag kunde fråga honom" något ", men den alltmer nervös PR föreslår jag inte fråga om" det förflutna "eller "alltför mycket om HIV". Två dagar tidigare, jag sa i en dämpad ton, minskade han två journalister i Sverige till tårar för att fokusera för mycket på fel saker. Det förflutna och nuet, förmodligen.

Charlie Sheen: Jag är HIV-positiv

Men på bra dagar Sheens vänlighet är i omvänd korrelation till sin tillförlitlighet och han har jublade när vi träffas, kanske på grund av svag lukt av alkohol på hans andedräkt. Han har gett upp drogerna, säger han, men inte sprit, även om han är "en sipper, inte en drinker". Han är tillbaka under medicinsk övervakning efter en kort stund överger sitt antiretroviral behandling medicinering som skall behandlas av en man i Mexiko, som hävdade att han kunde bota HIV med mjölk av artrit getter. Även Sheen insåg så småningom att detta var en fruktansvärd idé och återvände till mer konventionell behandling. Icke desto mindre, i dag ser han chockerande (om inte helt oväntat) fruktansvärda. Fortfarande bara 50, är ​​han silver spontat och (mestadels) fokuserade men han har krökt gång av en man 20 år äldre. De Sheen / Estevez män har utmärkta gener: hans far, Martin Sheen, 75, och bror, Emilio Estevez, 54, fortfarande ser fantastiskt. Men det är bara så mycket en kropp kan ta och årtionden av missbruk är skrivet över hela hans ihåliga ansikte och trasig kropp. Den vackra pojke som 30 år sedan stal hela Fira med Ferris i en scen när han spelade, på lämpligt sätt, ser en vältalig narkoman nu som spöken av en gammal man. Men du behöver bara tillbringa en stund i Sheens företaget för att se hur han kom undan med det så länge.

Sheen stjäl showen i Fira med Ferris.

Även vid hans mest utom kontroll i 2011-12, när han gjorde oöverskådliga hot mot Chuck Lorre, producenten av två och en halv Män och insisterade han fylldes med "tigerblod", vidhöll han en vältalighet och humor som gjorde honom mycket mer övertygande än den vanliga uppträdda ut kändis.

"Folk tänker du måste vara på droger", en tv-journalist sade till honom i 2012.

"Visst, jag är på en drog och det heter Charlie Sheen", svarade han, nervositet men med en själv hånfulla grin. "Det är inte tillgänglig eftersom om du försöker det när du kan dö och ditt ansikte kommer att smälta bort och dina barn kommer att gråta över din exploderade kropp. För mycket?"

Han är fortfarande dystert roande. Dagen före vår intervju, han drog ut till en presskonferens för Lelo Hex lyx kondomer och medan chefer drone på om hur deras profylaktiska kommer att förändra världen, Sheen muggar mot publiken som sitcom pro han är.

"Hur är ditt kärleksliv, Charlie?" En journalist frågar.

"Just nu jag kunde inte få ett ligg i en kvinnas fängelse med en handfull av kondomer", svarar han, till chefer "skräck.

Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period;  Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

Med Michael Douglas i Wall Street, 1987. Foto: Allstar / 20TH CENTURY FOX / Sportsphoto Ltd./Allstar

Men vad Sheen verkligen har i spader är charm. Han är ofelbart artig mot mig, gör en stor show av ridderliga gester som att hålla dörren och komplimentera mina skor. Han är angelägen tacka mig när jag nämna en film eller TV-show av hans jag haft, av vilka det var många: de 80s dramer inklusive Plutonen och Wall Street, naturligtvis, men jag alltid föredragit komedier. Han var fantastiskt i sitcom Spin City, tar över från Michael J Fox när den senares Parkinson blev för svår, och det finns ingen tvekan om att han genom helt Två och en halv Män. Han är en sådan gentleman kunde glömma att han har en lång historia av övergrepp mot kvinnor, och att båda hans ex-fruar, Brooke Mueller och Denise Richards, påstod han hotade deras liv. Sheen beskriver sig själv som "passionerad", inte arg: "Folk säger att jag är bipolär och jag är som, gå knulla dig själv", tillägger han. Hur som helst, säger han, lugnare dessa dagar hans fokus ligger på "min hälsa och min familj."

Tror han att hans talang och vältalighet i slutändan fungerade mot honom, eftersom han kunde bete sig illa så länge utan några konsekvenser?

"Det blev en ömsesidig sak, ja, men jag behöver inte göra det längre. Jag är av saker att bevisa. Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig när jag är här och när jag är borta. Du vet?"

Sheen har fem barn med tre kvinnor, i åldrarna sju till 31, och han älskar att prata om dem, bara stoppa att sola sig i vad han tror är tillbedjan av närmar fans, men vad som ser mig mer som voyeurism. När vi går tillbaka till hotellet han uppmanar mig att skriva om hur många människor närmade sig honom utanför. Har han inte blir sjuk av det efter 35 år?

"Nej! Det är en ära! Visst, det är tröttsamt, men du behöver inte oroa sig. Du oroa dig för dagen det tar stopp. "

Med tanke på hur mycket värde han placerar på offentliga tillbedjan han måste ha varit livrädd om att berätta för världen att han är hiv-positiv. Han insisterar på att han var "lättad", men han tillbringade "miljoner" under åren försökt att hålla det hemligt när människor utpressade honom med exponering. När allt kommer omkring, så mycket av sitt överklagande låg i hans fans bor vicariously genom honom och som han medger, "folk vill vara som mig, men kanske nu inte alla delar av mig".

Jag gick till den första natten i Detroit av hans ökända Våldsamma Torpedo of Truth / Nederlag är inte ett alternativ turné i 2011, där Sheen turnerade Amerika för att leverera sina oöverskådliga rants personligen. Jag hade antas i efterhand turnén var ett nervöst sammanbrott som en reaktion på hans HIV diagnos men han säger att kom en månad senare: "Det var det nästa ögonblick av verkligheten. Jag vet, jag talade om "tigerblod", men det var bara en kosmisk kollision tillfällighet, trippel c ", säger han.

Sheen själv var ett vrak på scenen, men jag hittade publiken mer deprimerande. De tycks inte förstå skillnaden mellan synligt berusade mannen på scenen och karaktärerna han spelade, och de buade honom för att inte vara tillräckligt roligt.

Tror han människors förväntningar på honom förvärras hans beteende utanför skärmen?

"Jag tror, ​​ja, ja, ledde mig till att vara något jag inte var. Jag antar att det handlar om ett mått på människor glädjande ", säger han.

Det är sant att Sheen främjades av Hollywood från början som en "bad boy", så han antagligen känner sig tvingade att leva upp till bilden. Men säkert att han kan erkänna att hans problem härrör från honom är så självdestruktiva?

"Inte längre, eftersom det sia kommer själv uppfylla och det är också slags kopplade till mitt tillstånd. Det fanns bara ett par gånger jag inte praktiserar [säker sex] och du kanske tror att sånt händer bara andra. Men det är inte min framtid längre. Som suger! "

Martin Sheen har varit gripande högljudd om sin oro för sin yngste son under de senaste åren. Emilio Estevez, under tiden, har gett intervjuer där han har föreslagit sin uppväxt var kaotisk och deras far hade en hjärtattack på uppsättningen Apocalypse Now vid en ålder av 36, som beror på den alkohol och stress. En av de trevligaste sakerna, men om Charlie Sheen är hur nära han alltid har varit att hans föräldrar och syskon, ofta involvera dem i sitt arbete (bortsett från Emilio, har han en äldre bror Ramon och en yngre syster Renée). När han gick till doktorn för att få resultaten av hans HIV-test maj 2011 vid en ålder av 46, tog han, hjärtskärande, hans mor.

Charlie Sheen: & OpenCurlyQuote, jag är av saker att bevisa och period;  Jag vill bara mina barn att vara stolt över mig "

Martin Sheen (längst till vänster) med sin familj Emilio Estevez, Ramon Estevez, Charlie Sheen och Renee Estevez. Foto: Ryan Miller / Getty Images

Var det svårare att tala om sin pappa eller hans äldsta dotter, Cassandra? (Han säger att han inte har sagt till sina fyra yngre än.)

"Min dotter, ja, säkert. Jag uppmanade henne på väg [till tv-intervju där han avslöjade hans tillstånd]. Hon grät, men jag sa: "Jag fick det här, OK? JAG FÖRSTÅR. Vi är tuff, OK? " Och vi hög fived och kramades ut det. "

Vad sägs om din pappa? Den ökända humör att han har försökt så hårt för att packa ned plötsligt blinkar upp vid minnet: "Shit, han gav mig skit om att gå till AA, eller hur? Och jag var som, "Här är en tanke, du vill tala om en verklig sjukdom?" Och det är när jag sa till honom. Jag var som, "Prata inte om teorier, jag kan visa dig blodvärden."

Om någon förälder behöver ett argument för att inte sätta sina barn på scenen, är därför Charlie Sheen.

Detta leder mig till en fråga jag har länge undrat: varför Sheen valde sin fars artistnamn när han började agerar. Han föddes Carlos Estevez och hans far, född Ramon Estevez arbetade under namnet Martin Sheen eftersom han helt enkelt inte kunde få något arbete i Hollywood på 1950-talet med en sådan uppenbart spanska namn. Martin Sheen har sedan sagt att ändra sitt namn för arbete är "ett av mina stora beklagar, jag vet det verkligen brytt min pappa", och han betonar ofta han är fortfarande lagligt Ramon Estevez. Sheen, dock Charlie Sheen på hans pass och körkort, och hans barn, säger han stolt, är "det första rättsliga Sheens". Jag skulle länge misstänkt att han ville se till att människor visste att han kom från den berömda lager, en osäker bräka av "Vet du inte vem min pappa är?" Vid namn, trots hans uppenbarligen komplicerade känslor för honom. Men han förnekar att: "Jag trodde, med tanke på vad pappa hade gjort och gjorde så många år, någon skulle vidmakthålla och förlänga namnet Sheen."

Så det handlade om att betala till din far?

"Absolut. Även Charlie Sheen låter bara bättre än Charlie Estevez ", säger han.

Trots att Sheen tendens i det förflutna håna andra människor med etniska namn - med hänvisning till Barack Obama som "Barry Satera Kenya" i en tweet, och ringa judiska Chuck Lorre "Chaim Levine" - antyder för mig några självförakt.

När jag frågar om hans beklagar det första han säger är, förvånansvärt, "Jag skulle ha lämnat Två och en halv Män bättre" - inte vara mer flitig om att öva säker sex, som inte omfattas av narkotikamissbruk. Men Sheen desperat-missar agera, säger han, och jag misstänker att han vet att, trots hans talang och årtionden av arbete, gjutning direktörer nu se honom mer som en C-lista skvaller objekt än en skådespelare. För alla hans krav på att han har förändrats och mognat, är han uppenbarligen fortfarande en mardröm att ta itu med, men det skulle ta en kall hjärta inte att känna sig mycket synd om honom nu. Han säger att han arbetar för närvarande på en uppriktigt förbryllande klingande film med Whoopi Goldberg om 9/11 och vi har precis börjat komma tala om sina 9/11 truther teorier ( "Jag menar, hur kunde du inte tro dem?") När hans manager instruerar mig tid är upp.

"Kom till middag med oss!" Sheen gråter.

"Det är definitivt inte händer", hans chef säger ordentligt.

"Nej?" Frågar han klagande.

"Nej", hans manager upprepar.

Sheen rycker tyvärr och när vi står upp Jag inser att han väntar på mig att ge honom en kram. Så jag ger honom en.

"Är du rädd?" Frågar jag.

"Nej!" Ropar han, upprullning tillbaka vid tanken. Istället har han fokuserat på "att äga min del och vara mogen och ansvarsfull och ibland fantastisk", säger han med ett leende. Men han ser ingen av dessa saker och leendet är tom.

Share This Post