Index / Standard / Chris Mortensen säger att hans cancer har "och halv, Praktiskt taget reduceras till noll Detection" och halv;

Share This Post

Standard

Chris Mortensen säger att hans cancer har "och halv, Praktiskt taget reduceras till noll Detection" och halv;

ESPN: s Chris Mortensen fick diagnosen Steg IV halsen cancerlast januari och steg bort från sitt uppdrag som täcker NFL under pågående kemoterapi. I ett uttalande som släpptes idag, säger Mortensen hans behandling har varit framgångsrik, och att han

Advertisement

Chris Mortensen säger att hans cancer har "och halv, Praktiskt taget reduceras till noll Detection" och halv;

ESPN: s Chris Mortensen fick diagnosen Steg IV halsen cancerlast januari och steg bort från sitt uppdrag som täcker NFL under pågående kemoterapi. I ett uttalande som släpptes idag, säger Mortensen hans behandling har varit framgångsrik, och att han hoppas att återvända till arbetet i begränsad omfattning i år.

Här är Mortensens uttalande:

Jag fick mycket uppmuntrande nyheter förra veckan från min onkolog team av läkare vid MD Anderson Cancer Center som nu gör det möjligt för mig att helt fokusera på återhämtning snarare än behandling. Scenen IV halsen (oropharyngel) cancer som diagnostiserades i början av januari och behandlades med intensiv kemoterapi och strålning har praktiskt taget reduceras till noll upptäckt av sjukdomen genom de senaste skannar och tentor.

Jag har planerat prov och skannar under de kommande tre månaderna för att övervaka min status men mina onkologer har riktat mig att återhämta sig och rehab från de behandlingar som har resulterat i långa sjukhusvistelse, betydande viktnedgång, styrka, uthållighet och relaterade hälsofrågor. Jag följer anvisningarna för att övervinna dessa utmaningar.

Min återkomst till arbetet status har variabler med ingen definitiv måldatum men jag räknar med att kunna delta i NFL täckning i begränsad omfattning som 2016 säsongen kommer igång.

Min fru Micki och jag vill uttrycka vår djupaste tacksamhet och ödmjukhet från utgjutande av kärlek vi har fått från familj, vänner, kollegor, NFL och utanför gemenskapen, liksom ESPN orubbliga stöd. Vår förhoppning resterna rotad i vår djupa tro på Gud och vi fortsätter att vara tacksamma mot vår vårdande teamet på MD Anderson och min lokala personliga läkare.

Vi vill också uppmuntra alla att stödja olika cancer orsaker såsom V Foundation - vi kan vittna om att dessa specifika organisationer är med rätta nödvändiga och rättfärdiga familjer som möter denna smygande sjukdom.

[ESPN]

Share This Post