Index / livsstil / Familjeliv: En seaside strigel & comma; Vem är David Busted & comma; och Basilian potatis

Share This Post

livsstil

Familjeliv: En seaside strigel & comma; Vem är David Busted & comma; och Basilian potatis

Läsarnas favorit fotografier, sånger och recept Ögonblicksbild ... Stephen Draper, höger, med sin mor och bror Michael på Cleethorpes i slutet av 1950-talet. Ögonblicksbild: Min gåta strop på vår semester vid havet Detta foto togs i slutet av 1950 på

Advertisement

Läsarnas favorit fotografier, sånger och recept

Familjeliv: En seaside strigel & comma;  Vem är David Busted & comma;  och Basilian potatis

Ögonblicksbild ... Stephen Draper, höger, med sin mor och bror Michael på Cleethorpes i slutet av 1950-talet.

Ögonblicksbild: Min gåta strop på vår semester vid havet

Detta foto togs i slutet av 1950 på Cleethorpes promenaden. Det är min mamma, äldre bror Michael och jag själv, med pappa bakom rutan kameran. Vi bodde i en by norr om Bedford och augusti varje år pappa skulle läsa in bilen och takräcket med resväskor och färska grönsaker från sin trädgård. Då skulle vi iväg upp Great North Road att stanna för en vecka med vår stora faster Maisie och stor farbror Ernie.

Vid ankomsten, skulle Uncle Ernie hämta fish and chips från den lokala chippy - de alltid smakade underbart. Varje morgon, efter frukost, skulle vi gå till botten av vägen, förbi gasklockan, över parkeringen fylls med bussar föra dagsbesökare, genom järnvägsstationen och längs strandpromenaden förbi piren, till samma plats på stranden intill te kiosken. I stationen fanns en leksaksaffär och varje år jag skulle tillbringa min ficka pengar på en Corgi eller Dinky leksak. De är på vinden, fortfarande i sin ursprungliga lådor.

På denna dag, var jag uppenbarligen i en stropp och skulle inte vända för kameran, men kan inte komma ihåg varför. Tyvärr finns det ingen kvar att fråga.

Stephen Draper

Playlist: Hur vi Busted när min flicka var tre

Vem är David av Busted

"Du har alltid varit på detta sätt sedan gymnasiet / Flirtig och ganska högt"

När jag var tre, jag älskade att titta Andy Pandy på tv och längtade efter en trasdocka som Looby Loo. Jag brukade sjunga Humpty Dumpty och om igen, helt i otakt, mycket till min mors bestörtning. Jag hade nalle bilder på min vägg och bar RYNKAD klänningar.

För dagens tre-åringar, är det lite annorlunda - det var säkert för min dotter, som nu är 15. Jag minns att besatt med Duran Duran när jag var 14, vilket verkar helt acceptabelt, men att ha den typen av fixering vid tre?

Jag klandrar hennes far. Han köpte mig Busted album för mors dag. Jag hade aldrig hört talas om dem vid den tiden, så hade ingen aning om syftet bakom hans köp. Han insisterar vår dotter valde det, men jag misstänker att det kan ha varit på specialerbjudande eller komma fri med en flaska plonk.

Att vara en "tankeväckande" mamma och ser pojkarna (de inte ser äldre än åtta) på omslaget, jag trodde vår dotter skulle vilja lyssna på den. Mina instinkter hade rätt. Hon gjorde verkligen - igen och igen och igen tills hon visste varje låt och vem David var hennes favorit.

En "hjälp" vän köpte henne en enorm affisch av bandet. Hennes flin kunde inte ha varit något bredare och hot om en neverending utbrott, var det stack upp stolt på väggen i hennes sovrum.

Nästa morgon var jag kallad till sitt rum och hon tog mig vid handen över till hennes affisch och informerat mig om att hon var Charlie (den med stora, buskiga ögonbryn som hon gillade bäst), att jag var James och pappa var matt och tillsammans vi Busted.

Tack och lov gjorde fasen inte länge. Jag höra bandet är nu tillbaka tillsammans och touring. Jag frågade henne (hon är nu 15) om hon skulle vilja gå och se dem. Om blickar kunde döda ...

Esther Newton

Vi älskar att äta: pappas Basilian [sic] potatis

ingredienser
En burk färskpotatis
En burk av pesto

Blanda samman ingredienserna och värm igenom i en kastrull.

Titta på de olympiska spelen i Rio skickade min sinne tillbaka till min barndom när jag var övertygad om att denna maträtt - en favorit i vår - var en sydamerikansk stapelvara. Det var bara när jag började matlagning själv att jag insåg ohyggliga ordlek ansluten till min pappa George underskrift (faktiskt endast) skålen.

Familjeliv: En seaside strigel & comma;  Vem är David Busted & comma;  och Basilian potatis

Basilian potatis gjorda av Roger Mann.

När vi växte upp, den första tisdagen i varje månad var min mammas Kvinnoinstitutet natt när min bror och jag skulle vara kvar i min fars hand för kvällen. De ups tillåts att titta på godbitar på tv, dalar var pappas "förhållande" samtal, som har lämnat mig med intimitet frågor i dag.

Höjdpunkten var dock Basilian potatis, som var en "mash-up" (visar sig vitsar är en ärftlig egenskap) av de gamla (konserverad spuds) och det nya. Vart tog pappa få pesto i 1970 Wirral?

Du kommer att uppskatta attraktion av denna maträtt med tanke på att en annan av pappas tisdag erbjudanden ingår en låda med knock-off omärkta burkar av barnmat, som han passerade ut som en lycklig-dip där du inte visste om du fick salta (lamm gryta puré) eller söt (siktad äpple) tills du valde tenn från pannan av varmvatten och öppnade den. Passera potatisen. Snälla du.

När jag lämnade hem, var jag glad över idiotsäkert enkelhet detta recept, och dess mångsidighet (det är bra före och efter en tung utekväll).

Jag har försökt gentrifying det med hemlagad pesto, men jag tror fortfarande det sätt det görs i favelas i Rio är bäst. Jag är nu glada att passera pappas recept på den tredje generationen när den färdas tillbaka söderut med min dotter Eloise till universitetet senare denna månad. Jag tar "förhållandet" tips till graven, men.

Roger Mann

Vi vill gärna höra dina berättelser

Vi kommer att betala £ 25 för varje brev till, spellista, Snapshot eller vi älskar att äta vi publicerar. Skriv till Familjen, The Guardian, Kings Place, 90 York Way, London N1 9GU eller e [email protected] Vänligen inkludera din adress och telefonnummer.

Share This Post