Index / Andra / Hur jag gråter på regeringens grymhet och omänsklighet

Share This Post

Andra

Hur jag gråter på regeringens grymhet och omänsklighet

Förbereda operationssalen för kirurgi, Kings College Hospital i London. Photograph: Photofusion / Universal avbildar gruppen Precis, jag är säker på, många tusen andra läkare, ropade jag när jag läser att Jeremy Hunt planerade att införa de nya kontr

Advertisement

Hur jag gråter på regeringens grymhet och omänsklighet

Förbereda operationssalen för kirurgi, Kings College Hospital i London. Photograph: Photofusion / Universal avbildar gruppen

Precis, jag är säker på, många tusen andra läkare, ropade jag när jag läser att Jeremy Hunt planerade att införa de nya kontrakten. Det är så, så ledsen att läkarnas vård, medkänsla och engagemang att bli fördärvad av denna grymma beteende. Vad en förskräcklig sätt att börja eller fortsätta en karriär som du har arbetat så hårt för och ville så mycket. Strax efter att kvalificera i mitten av 1970-talet arbetade jag ett år i New York, upplevde orättvisa i den amerikanska privata hälso- och sjukvårdssystemet och återvände till Storbritannien stolta över att arbeta i en NHS som är det mest effektiva verktyget för att ta itu med social och ojämlikhet i hälsa att något land någonsin skulle kunna ha. Att beröva läkare av denna yrkesstolthet är omänskligt, dåligt för patientvård och helt enkelt fel.

Scottish allmän praxis kommer att gynnas av unga läkare på väg norrut för att arbeta i en mer omtänksam sjukvården men det är mycket tråkigt att vår vinst kommer att vara en sådan sorglig förlust för England.
Dr Lesley Morrison GP
Peebles, Scottish Borders

• Jag har bara arbetat 11 av de senaste 12 dagarna, fem 13-timmarsdagar och två nattskift. På vår "oansvarigt" strejk dagen var jag katastrof bedövningsmedel lock för förlossningsenheten. Mer än ett liv räddades av arbetet i laget, och många fler lättade och ljusnade.

Jag älskar mitt arbete och min kallelse har dragit mig genom täta dystra tider vi alla står inför. Jag har aldrig ansett annan karriärmöjlighet och har aldrig behövt, tills nu. Liksom många av mina kolleger, börjar jag ifrågasätta om att fortsätta sitt arbete i "ledare" med en sådan flagrant förakt för den mest värdefulla NHS resurs - dess personal.

Jag kommer att arbeta under någon ny "kontrakt" under större delen av nästa årtionde av mitt liv. Min specialitet i synnerhet innebär en hel del utanför timmars arbete. Detta är bara rätt, och jag gör det gärna. Men vi bör vara ganska belönas.

Ett positivt av denna parodi har varit den varma enhet har främjat bland alla NHS personal och allmänheten. Det har bidragit till att lysa upp en mörk tid för vår nation. Jag bara hoppas NHS bevisar inte att bränna på sin ljus strax innan den släcks.

Vi agerar inte på det sättet lätt och vi gör det för att rädda vår världsklass vårdsystem för framtiden. Någon måste. Vår regering verkligen inte. Jeremy Hunt har dragit linje i sanden. Kampen går vidare.
Dr Chris Leighton
Anestesiologi och intensivvård, Kungliga Devon och Exeter NHS Foundation Trust

• Fyra dagar före jul, efter en dubbel hjärta bypass och ventilersättningsoperation, jag blev utskriven från Brighton och Sussex University sjukhus. Jag hade tillbringat sju veckor i hjärtsjukvård. Det var en ögonöppnande upplevelse av runt dygnet NHS behandling på sitt allra bästa. Jag hade varje möjlighet att observera de förhållanden under vilka den medicinska personalen arbetade. Dessa villkor chockade mig. Med undantag för min konsult, fem behandla mig var ledande ombud. Trots många års erfarenhet, är alla märkta av regeringen som "läkare under utbildning", ge allmänheten det felaktiga intrycket att de strejkande är giriga ungdomar knappast av läkarutbildningen. De arbetade timmar, vardagar och helger, var oansvarigt lång. Trötthet måste ofta har tagit ut sin rätt. Ändå engagemang för oss, patienterna, var oförminskad. Att 98% av dem motvilligt gått med på att strejka, skäms inte dem men kortsiktigt regeringens politik. Ingen överraskning att många läkare känner pressas att lämna NHS och landet.
Canon Paul Oestreicher
Brighton

• Idag berättade min äldsta syster att hon ville lämna den medicinska professionen. Hon är en av de mest passionerade, engagerade och motiverade personer som jag någonsin har träffat och hennes beslut är en som ger mig stor sorg.

Ända sedan hon var ett barn som hon strävat efter att vara en läkare och vara en del av ett yrke som är både ädel och respekterad runt om i världen, med den uppenbara undantag av Förenade kungariket. Jag gör inte anspråk på att veta fakta och det inre arbetet bakom politik, men jag vet min syster. Jag vet att det i dag, liksom varje dag, arbetade hon en timme och en halv av obetald övertid. Jag vet att på juldagen, hon arbetar. Jag vet, att framför allt är hon inte ensam. Över hela landet läkare under utbildning slåss, dag och natt (ja - även helger), för att hålla en döende systemet levande. De gör inte detta för sig själva utan för män, kvinnor och barn som de behandlar.
Matthew D'Costa (16 år)
Dartford, Kent

• Min gamla mor dog på askonsdagen i en Surrey sjukhus, bara några timmar innan jag såg Polly Toynbee omfattande bit om Storbritanniens bestående tillgivenhet för sin NHS (NHS kan sparas den 12 februari). Hur rätt Toynbee är. Vården min mor fick i sin lokala sjukhuset var utmärkt. Jag skulle dock ta frågan med Toynbee artikel om två punkter. För det första är NHS också en internationell institution: de två sjuksköterskor som vårdar min engelsk-franska mor var från Zimbabwe och Polen. Mer än så inter, vård får på min mor hade en metafysisk element. Toynbee hävdar djärvt "Gud är död" och sjuksköterskor besläktad med en ny typ av "frälsare". Inte så. På min mors begäran och på hennes slutet, hennes sköterskor förenas med henne recitera Herrens bön. För denna känslighet vår familj kommer att vara evigt tacksam för dessa sjuksköterskor och naturligtvis, NHS.
Tom Wingate
Naucalpan, Mexiko

Flera av dagens bokstäver på NHS

• feldiagnostiseras vad är krassliga sjukvården
• EU: s lagstiftning och införandet av nya junior läkare kontrakt
• Det moderna samhället behöver 24/7 hälsovård
• Detta är en förberedelse för en fullständig privatisering av NHS
• Fira 5 juli som NHS Day
• När moraliskt tryck får slut på alternativ

• Delta i debatten - e-post [email protected]

Share This Post