Index / världen / Jag trodde att det är nu eller aldrig och komma; säger elev som kom ut som icke-binär till Obama

Share This Post

världen

Jag trodde att det är nu eller aldrig och komma; säger elev som kom ut som icke-binär till Obama

Maria Munir säger "blodet rann kallt" efter plocka upp mikrofonen på Q & A, men föräldrarnas reaktion har varit positiv I det ögonblick en elev berättade Barack Obama hon var icke-binär - video Föräldrarna till en elev som kom ut till Barack

Advertisement

Jag trodde att det är nu eller aldrig och komma;  säger elev som kom ut som icke-binär till Obama

Maria Munir säger "blodet rann kallt" efter plocka upp mikrofonen på Q & A, men föräldrarnas reaktion har varit positiv

I det ögonblick en elev berättade Barack Obama hon var icke-binär - video

Föräldrarna till en elev som kom ut till Barack Obama som icke-binär har reagerat positivt, har studenten sagt.

Maria Munir, 20, en politik och internationella relationer student från Watford, fick mikrofonen under en frågestund med Obama deltog 500 ungdomar på lördag i London.

Framför en packad hall, sade Munir till USA: s president: "Jag är på väg att göra något skrämmande, som är jag kommer ut till dig som en icke-binär personer ... I Storbritannien har vi inte känner igen icke- binära personer under jämställdhetslagen, så vi bokstavligen har inga rättigheter. "

Det var första gången Munir offentligt hade identifierats som icke-binär. Icke-binär är en term som används för att beskriva människor som inte identifierar sig som man eller kvinna.

"Jag hade faktiskt tänkt att be Obama om hans beklagar när det gäller att ingripa i Libyen, men då det slog mig att detta är en fantastisk tid att sätta strålkastarljuset på en fråga som ofta har ignorerats eller ersatts av andra," Munir berättade väktaren.

"Jag insåg att om någon skulle acceptera mig för den jag är, skulle det behöva vara Obama, en av de mest kraftfulla män i världen. Jag tänkte att om han inte kan göra det eller om han säger något negativt kommer detta att sporra en massa människor i överväger vad det är vi egentligen menar när vi säger att vi är ett liberalt samhälle. "

Munir hade antas det var en mycket smal chans att få plockas för en fråga. Men eleven överlämnades mikrofonen - vid vilken tidpunkt, Munir sade, "sprang blodet kallt" den.

"Jag kommer från en pakistansk-muslimsk bakgrund, och inom vår gemenskap sådan könsidentiteter inte är lätt accepteras. Jag var mycket medveten om bördan och det tryck som skulle placeras på mina föräldrar om jag kom ut till dem förrän nu. Jag tänkte: Hur kan jag ha fräckheten att säga detta? Kommer orden faktiskt kunna lämna min mun? Kommer jag dra allt och luta sig tillbaka ner?

"Alla dessa tankar som löper genom mitt sinne som galen. Jag höll bara tänka på om min familj skulle acceptera mig om jag sade detta, om man skulle missbruka dem, om samhället fortfarande skulle tillåta mig att vara en del av det.

"Men sedan tänkte jag: det är nu eller aldrig - detta är min enda chans att verkligen göra ett uttalande, och om jag då förhoppningsvis människor från hela världen kommer att kunna enas om denna fråga, och kanske med hjälp av impulser vi skulle faktiskt kunna exakt några verkliga förändringar. Så jag gick igenom med det på något sätt. "

Efter uttalandet, Munir fick jubel och blev kontaktad av många människor som ville erbjuda sina gratulationer, samt en press mob söker intervjuer. "Det kändes motsatsen till vad jag trodde jag skulle vara emot", säger Munir. "Allt jag kunde tänka var mina föräldrar är förmodligen så förvirrad just nu. Det var inte för ett par timmar som jag fick prata med dem, som var riktigt svårt för mig eftersom de är en av mina största fyrar av stöd. Deras svar har varit positiv. Jag är verkligen tacksam att de öppnade sig för att denna fråga och förstå det bättre. "

Naturligtvis är det delvis att göra med hur Munir kom ut. "Jag tror att om jag hade detta samtal på en vanlig dag med ingenting att föregå det, det skulle ha mötts med lite mer ambivalens, men det faktum att jag sa det till Barack Obama ... som förmodligen hjälpt mig."

Munir sade Obama bör göra mer för hbtq folk i North Carolina, där lagstiftningen kräver transpersoner att använda offentliga badrum enligt kön på sina födelsebevis: "Vad kan du göra för att gå utöver vad som är accepterat som rörelse HBTQ rättigheter?" Munir frågade på lördag.

Obama svarade: "Du ska känna uppmuntras bara på grund av fakta sociala attityder i denna fråga har förändrats snabbare än jag har sett på någon annan fråga ... Det känns inte snabb nog för dig, eller för dem som påverkas, och det är bra, bör du inte känna oss nöjda, bör du hålla trycka.

"Men jag tror att trendlinjer är bra på detta, vi rör oss i rätt riktning -. Delvis på grund av modiga och aktiva unga människor som dig själv"

Obama tillade att David Cameron var "före kurvan" på HBTQ frågor jämfört med många andra världsledare.

Detta svar, Munir sade visade att presidenten var "helt kastas" av frågan. "Han kunde ha sagt mer, men då människor kan alltid göra mer. Från vad jag tror, ​​det var första gången i Q & A att han faktiskt satte sig på sin pall. Det verkade nästan som om han var helt oförberedd för ens tala om icke-binära kön eller brist på. Han hade inte ens säga orden "icke-binära" i huvudsak sade han någon i din situation, vilket för mig innebär att han inte riktigt förstod vad jag menade.

"Jag tror att det är på grund av brist på utbildning kring frågan. Det är nästan perfekt på ett sätt som även president i USA inte är fullt informerad om icke-binära frågor eftersom det verkligen sätter det hem som så många människor runt om i världen måste informeras om detta. "

Share This Post