Index / livsstil / Livets sista resan - på baksidan av en klassisk motorcykel

Share This Post

livsstil

Livets sista resan - på baksidan av en klassisk motorcykel

Om du gillar tanken på ett alternativt avsked, kan du alltid försöka en motorcykel begravning ... Stuart Jeffries möter en minister som sätter "rev" i vördnads Paul Sinclair, motorcykel begravningar, Measham, med en av sina fordon - en Triumph T

Advertisement

Om du gillar tanken på ett alternativt avsked, kan du alltid försöka en motorcykel begravning ... Stuart Jeffries möter en minister som sätter "rev" i vördnads

Livets sista resan - på baksidan av en klassisk motorcykel

Paul Sinclair, motorcykel begravningar, Measham, med en av sina fordon - en Triumph Thunderbird med sidovagn likvagn.
Foto: David Sillitoe för Guardian

Pastor Paul Sinclair ropar till mig som vi tävla genom Leicestershire körfält på en lysande vårmorgon. "Detta är mycket terapeutiskt, är inte det?" Han är grensle en 1300cc Suzuki Hayabusa och jag är i sidovagn utan säkerhetsbälte men griper en hjälm som är för stor för mitt huvud. Jag är upprymd när han stryper ner och övertar en Ford, men samtidigt mycket medveten om detta är en nära döden-upplevelse. Först senare ser oroande tanken falla mig att hans kunder är alla döda.

Kanske, jag oroar orättvist, han värnpliktens för handel. "Jag har Guinness World Record för den snabbaste hastigheten på en motorcykel likvagn" ropar han. Han gör också: ett inramat intyg på hans kontor, säger han nådde 203.74kmh (126.6mph) vid Elvington flygfält i York 2013.

Vissa kallar geniala Glaswegian minister Snabbare pastor. Andra kallar honom Snabbare kyrkoherde. Han har till och med kallats Tomb Raider. Eftersom han grundade Motorcykel Begravningar Limited 2002, Sinclair och hans sex man starka personalen har tagit mer än 4000 personer på slut resor som denna - om än mycket långsammare. De har syditalienska, inte i ett öppet sidovagn som den där jag huka, men i en av hans flotta av sidvagn begravningsbilar byggda och patenterade vid företagets huvudkontor, en före detta järnvägs varor skjul i byn Measham i Leicestershire.

Sinclair firma var först med att erbjuda motorcykelbegravningsbilar i Storbritannien och är en del av en trend mot skräddarsydda begravningar. "Döden brukade vara industrialiserade", säger han. "Bog standard kista, mosse-standarden likvagn, mosse-standard musik. Vad är det om? Du behöver inte spendera en massa pengar för att göra din eller din älskade sina begravningar personlig. "

När vi kommer fram till sitt högkvarter, visar Sinclair mig de senaste tillskotten till sin flotta av Harley-Davidsons och Suzukis - två nya Triumph Thunder med sidovagn begravningsbilar, vilket gör hans företag, han påstår, den största i sitt slag i världen överlägset.

Hans begravningar startar på £ 650 men avgiften "varierar mycket beroende på om de innehåller en viss modell [av motorcykel och likvagn], vilket påverkar mina logistik och huruvida det är att betala nu, dör senare."

Begravningar förändras. Enligt Co-Op s 2015 undersökning, hur vi säga adjö, 8% av britterna vill "ett alternativ hearse som säger något om dem som person".

Livets sista resan - på baksidan av en klassisk motorcykel

Paul Sinclair på vägen. Foto: David Sillitoe för Guardian

Några 26% sade att de vill de sörjande att bära ljusa färger. Så vilken typ av person vill ha en motorcykel begravning? "Jag antar att det var bara cyklister som valt denna typ av begravning för sig själva eller deras familjemedlemmar", säger Simon, 56, en pensionerad trafik officer som började arbeta nyligen på motorcykel begravningar. "I själva verket är det alla möjliga -. Ofta människor som har haft något att göra med motorcyklar i livet, men vid begravningar de vill något annat"

"Jag minns att vi begravde en dam på hennes 102: e födelsedag", minns Simons kollega Trevor, 63. "Hon hade något samband med cyklar. De sjöng hennes Grattis på födelsedagen som hon begravdes. "

Han påminner om en annan där änkan insisterade på att hon cyklade baktill vara nära till sin man i sidan bilen likvagn. Sinclair hävdar att hans begravningar också kan vara terapeutiskt för sörjande barn. Ibland, säger han, har han lett en kortege av motorcyklar tidigare skolgårdar så att deras vänner kan säga adjö. "Det finns tillfällen där vi frågar barnen om de vill bli fotograferade på cykeln bredvid vagnen där föräldern ligger i kistan", säger han. "Jag tror att sånt kan hjälpa till med sörjande.

"Jag tror verkligen att barn ska delta i begravningar IF - och detta är en viktig förutsättning - de brydde sig om den person som har avlidit. Ofta barn felaktigt borta från begravningar eftersom deras föräldrar tycker att det är inte rätt plats för dem. De tappar upp sorgen, som är inte bra. "

Sinclair inrätta Motorcykel Begravningar efter att han nästan dog på sin motorcykel i 2002. Han rullar upp sin vänstra arm för att visa mig ärren efter sin krasch i London. "Jag blev påkörd bakifrån och kollisionen krossade min hand tillbaka - det är därför min vänstra arm är kortare än min högra."

Vid den tiden var Sinclair en pingstpastor vid Willesden Revival Centre, nordvästra London. "Efter kraschen, hade jag en pre-medelålderskris och beslutade att ge motorcykel begravningar. Jag hade förrättade många begravningar och jag älskade motorcyklar så jag tänkte att jag kunde ta de två tillsammans. "

Han bosatte sig i Leicestershire med sin ghananska födda hustru, Marian, och 14 år senare, är affärer blomstrar. "Vi har lönat sig våra skulder och jag har råd att betala för oss alla - inklusive mig -. Anständiga löner" Han visar mig sin förteckning över kommande begravningar.

Han har inte anammat mammon, men. Snarare hävdar Sinclair att han fortsätter ministeriet på annat sätt. "Jag får fler inbjudningar att tala - till kvinnors institut och så vidare - än jag gjorde när jag var pastor. Förra året gav jag ungefär 50 samtal. Så jag känner att jag gör Guds arbete åtminstone lika mycket som när jag predikade i kyrkan. "

Han driver mig tillbaka till stationen i sin bil, som, om det är mindre spännande, gör samtal lättare. Jag ber 50-åriga om han planerade sin egen begravning. Han säger att han kommer naturligtvis föras till begravningen i en motorcykel likvagn. Sen då? "Jag har ett avtal med en annan präst. Om jag går framför honom, han kommer att göra min tjänst. Och vice versa. Han är en angelägen cyklist också, men tyvärr har han nyligen blivit katolik så jag kanske måste granska det finstilta. "

Så hur kommer det att vara annorlunda? "Jag vill inte att någon ska säga att jag var fin, eller att jag var en god människa. Folk säger alltid att vid begravningar och det är aldrig sanningen. Jag vill att det ska sägas: "Den här killen var en smutsig syndare och han inte förtjänar att gå till himlen. Men Gud räddade honom. ' "

Har han valt musiken ännu? "Bilar efter Gary Numan och [Chuck Berrys] ridning längs min Automobile. Det finns några ironi i det. Jag vill att min begravning att vara lite av ett skratt. "

Share This Post