Index / livsstil / Mannen jag inte kommer att ha en affär med

Share This Post

livsstil

Mannen jag inte kommer att ha en affär med

Brevet du alltid velat skriva "Jag är övertygad om att jag skulle ha känt samma dra mot dig om jag var singel." Komposit: Getty / Guardian Jag har ingen aning om varför jag anser att detta tvång att förklara saker för dig. Kanske är det mitt sät

Advertisement

Brevet du alltid velat skriva

Mannen jag inte kommer att ha en affär med

"Jag är övertygad om att jag skulle ha känt samma dra mot dig om jag var singel."
Komposit: Getty / Guardian

Jag har ingen aning om varför jag anser att detta tvång att förklara saker för dig. Kanske är det mitt sätt att dra denna korta kapitel till ett slut. Eller kanske är det därför jag tror att människor berör varandra även när deras vägar korsas så flyktigt. Vi ska röra med omsorg och med ödmjukhet, även om vi ofta misslyckas med att göra det i fråga om hjärtat.

För dagar efter att vi träffades, kände jag upprymd. Det fanns en stund sent på kvällen när vi höll varandras blick mitt berusande virvel av berusade samtal. Du cocked huvudet några grader till höger och log. Jag visste att du tänkte: det är du. Jag insåg då att jag hade antagit att ingen skulle se på mig på det sättet igen. Men hur mycket jag missade det! Jag fick det för en bråkdels sekund innan skulden meddelade själv - hade jag gett dig intrycket jag var tillgängliga?

För första gången i mitt liv började jag undersöka möjligheten att en affär. Mitt äktenskap var inte alltid glad, men jag hade lyckats hålla mina tvivel borta eftersom jag var så fast besluten att jag inte vill att någon annan. Jag var säker på att detta var sant, tills det inte längre var.

Jag är övertygad om att jag skulle ha känt samma dra mot dig om jag var singel; Jag kommer aldrig att veta hur mycket min vara gift var en del av min vädjan till dig.

Jag har aldrig haft att reflektera över en eventuell frånkoppling mellan fantasi och verklighet så djupt.

Och jag skulle aldrig gett detta utomäktenskaplig territorium mycket övervägande. Jag har inte nödvändigtvis döma andra som hade frågor, jag tänkte bara att det inte var för mig. Jag kunde inte bredarslat. Min lycka är så förbunden i andras lycka. Hur i hela friden kan jag hitta det på deras bekostnad? Jag sa att jag behövde göra det rätta. Men vad som är det rätta för dig, frågade dig?

Jag kunde inte prata med mina vänner, så jag ilsket Googled resultaten och upshots av angelägenheter. Kanske hade jag hoppats att hitta validering, något slags osannolikt enighet om att de var bra för alla inblandade. I stället hittade jag ett gungfly av olycka, vitriol och ånger; människor vars liv hade slitits sönder. Många av de mest skövlade var de otrogna sådana.

Jag ser hur lätt människor glida in i dessa situationer. Hur annars du ta reda på om det gnista - som verkar så mycket ljusare än någon du har upplevt - är verklig, eller dramatiskt förstärks av vetskapen om att vad du vill i det ögonblicket är inte rättmätigt din? Kanske är feg, men jag kan inte starta något jag vet kommer att skörda smärta om jag har ett val att inte göra det.

Du kan vara en, men jag är inte fri att ta reda på. Det känns som om jag sviker dig, och ändå jag misstänker att det är jag som i slutändan skulle skada den mest. Du har inga anspråk på någon du smyga runt med. Utsikterna för sörjande över en break-up inifrån ett äktenskap med en tredjedel - oskyldig - personen är alltför smärtsamt att begrunda och alltför löjligt att tillåta.

Jag är i en ålder där hjärtskärande saker har börjat hända dem omkring mig. Livet är kort och allt grym. Ur ett visst perspektiv detta verkar vara en mycket bra anledning att skämma bort dina egna behov. Från en annan, komplett idioti: varför skada människor när du inte behöver?

Anonym

Share This Post