Index / Standard / MCOU Medlem && num, 39 och halv; s Motors Monthly & LPAR, oktober och period; 2016 & rpar;

Share This Post

Standard

MCOU Medlem && num, 39 och halv; s Motors Monthly & LPAR, oktober och period; 2016 & rpar;

MCOU Medlemmens Motors Monthly är tillbaka och det är en månatlig artikel med olika motorer Club of Oakland University medlemmar och deras åkning. Denna månad presenterar Oliver och hans gröna Mustang Fastback; en klassisk muskel bil med några skilln

Advertisement

MCOU Medlemmens Motors Monthly är tillbaka och det är en månatlig artikel med olika motorer Club of Oakland University medlemmar och deras åkning. Denna månad presenterar Oliver och hans gröna Mustang Fastback; en klassisk muskel bil med några skillnader och egenheter som gör bra att spegla personligheten hos ägaren. Läs vidare för att lära om bilen genom en kort intervju med Oliver.

Hur länge har du ägt bilen?

Jag har ägt bilen drygt ett år. Vi köpte det ursprungligen för att vända det verkligen snabbt och tjäna lite pengar, men jag blev kär i det ögonblick som vi gick för att se det och bestämde sig för att behålla den.

Vad är din favorit del om denna specifika bil?

Min favorit sak om detta specifika bil är absolut kroppen stil. Det finns bokstavligen ingen annan bil i världen vackrare än en 1967-1968 mustang fastback i min ödmjuka åsikt. Jag har haft en galen besatthet med dem börjar vid späd ålder av 8. Allt om karosslinjer och struktur det är perfekt för mig.

Beskriv bilen i minsta ord som möjligt.

Spartansk.

Vad är en besvärande hyss som inte verkar försvinna?

En sak bilen gör att jag har märkt sedan köra det för första gången bäckar och moans en hel del. Det störde mig ett tag, men nu minns jag snabbt att det inte bara är bilen nästan 50 år gammal, men att det också är bra gammaldags amerikansk muskelbil hantverk, och att det är att vänta med alla 50 år gammal amerikansk bil.

Vilken typ av uppmärksamhet gör den här bilen verkar locka?

Det är ingen tvekan, den här bilen drar en hel del uppmärksamhet. Det är mestadels äldre män och kvinnor eller yngre kvinnor. Till min förvåning, inte så många unga killar verkar finna intresse i det. I vilket fall som helst får jag folk tutande på mig och gå upp till mig hela tiden för att prata om det, som jag uppskattar verkligen att jag tror att bilen är ett bra exempel på bilens historia, och förtjänar ett erkännande för att vara en sådan. Jag tror också att färgen på bilen verkligen förstärker den uppmärksamhet det blir. Jag tror inte att det skulle få halva uppmärksamhet den gör om bilen hade varit svart eller silver, eftersom det skulle smälta det mycket mer.

Berätta om det lacken.

Lack på bilen är en tolkning av en färg som kallas "Pacific grön metallic". Det är en Ford färg som erbjöds på 90-talet. Jag ville inte måla bilen inte heller jag har någon måla för mig, utan köpte bilen redan målade så det är. Så jag vet inte exakt som målade det eller hur de blandade färgen exakt, eftersom det är uppenbart att färgen sticker ut mer än fabriken blandning av Stilla grönt. Om jag skulle gissa, skulle jag säga att de kastade i mycket mer metallisk än ford gjorde. Ursprungligen när jag köpte bilen, jag faktiskt inte bryr sig om färgen. Men eftersom tiden gick, och jag började att verkligen titta på det; Jag verkligen blev kär i den. Så mycket att jag nu skulle det snarare vara Pacific gröna än någon annan färg. Det fungerar verkligen med bilens kaross och attityd.

Detta verkar vara en sådan klassisk bygga, men vad som skiljer det?

När människor ser på denna bil, behöver de inte nödvändigtvis se exakt vad det är som skiljer det, och det är precis hur jag vill ha det. Jag tycker det är perfekt att ha bara en massa små saker som alla arbetar tillsammans för att ge det en bil strimma över resten, snarare än uppenbara saker. Detta är något jag lärt mig från Motors Club of Oakland finaste, Alexander Schmantowsky. De paintjob fungerar riktigt bra med krom, och 17 tums hjul på 2 tum sänkningsfjädrar ger den en perfekt hållning. Jag har också gjort många små saker som de flesta människor inte tror att göra, som huva stift, haka spoiler, sidospeglar krom Bullitt, mattsvart alla krom på bilen som jag inte vill dra uppmärksamhet till sig själv, etc. Alla dessa saker tillsammans med färgen arbeta tillsammans för att verkligen göra det pop.

Vilka är dina mål för bilen?

Denna bil är en sommar bruksbil. Varje dag som det är soligt ute, jag kör mustang. Jag bygger bilen men också vara auto passeras. De flesta av de pengar jag har dumpats i den här bilen är i drivlinan. Det är en annan sak som verkligen sätter denna bil förutom att ingen egentligen ser, bara hör genom avgas. Så mitt mål verkligen är att bygga en bruksbil som är kapabel att köra vackert på banan. Det för mig, är det yttersta målet. Det enda jag är verkligen angelägna om att göra som nu, är kasta några Forgelines på henne. Det kommer inte att vara ett tag men eftersom de kostar runt $ 5000 en uppsättning. Y u gör dis, forgeline?

Berätta om vad som finns under huven.

Jag tycker mer stolthet i att tala om detta mer än något annat att göra med bilen. Det beror främst på att hela drivlinan på den här bilen, byggdes / installeras av mina egna två händer, och med självklart hjälp av familj och vänner. Motorn i bilen när jag köpte den var fabriksnummer som matchar 289, backas upp av en tre växlad växellåda, trumbromsar, ridande på lager suspension; som hade mig frestad att smälla några 4x4 dekaler på henne på grund av hur väldigt hög det satt. Jag slet allt detta ut, bokstavligen allt, med undantag för bakaxeln och drivaxel. Motorn i bilen är nu ett helt förfalskat, rullen 331 stroker, specialbyggd i mitt eget garage med hjälp av mina bröder och underbara fästman.

Det sköt strax över 400hp till veven. Det kanske inte verkar som en hel del för dagens normer, men när du har en 2900 pund lite Mustang som mitt, det är mer än de flesta människor kan hantera. Några av de mods på motorn är trick och Flow TFS 170 huvuden, Comp cam, Luft- intag, och Hooker longtube rubriker. Den 331 backas upp av en Tremec 5-växlade, med en Hurst kort kasta shifter. Suspensionen på bilen är en blandning av Bilstein / Eibach i alla fyra hörn, tillsammans med några hjälpram och kontroll arm montering modifierings pekare som gjorts av Carroll Shelby själv.

När detta blir undanstoppad för vintern, vad gör du kör i stället?

När jag satte mustang undan för hennes dvala, jag piska ut 2006 Saturn Vue. Denna bil är den i särklass mest badass bilen på vägen under vintern. Den har en dålig hjullager så det gnisslar när det rullar på vägen, vilket ger intryck av att en jävla tank rakt ut av Saving Private Ryan rullar upp på dig och din besättning, särskilt med dess militära grön färg jobb. Inte bara det, men det har en avgasläckage på grenröret, vilket gör det låter liknande om inte bättre än en 2016 Porsche 911R. Denna fina exempel på amerikansk hantverk hyllar mustang vid sportsligt alla dess sponsor dekaler på bakrutan, så att när jag blåsa av vid 170mph i Saturn, kan alla vida se vad jag har lagrat undan i mitt garage .

Share This Post