Index / livsstil / Min far vill bli begravd med min mor i sin trädgård, men grannarna motsätter

Share This Post

livsstil

Min far vill bli begravd med min mor i sin trädgård, men grannarna motsätter

Jag respekterar min fars önskningar och känna grannarna är irrationella. Jag för nära på problemet för att se vad man ska göra? Annalisa Barbieri råder en läsare "Trots att det var ett dåligt beslut att bland min mor i trädgården (det är stora, men ä

Advertisement

Jag respekterar min fars önskningar och känna grannarna är irrationella. Jag för nära på problemet för att se vad man ska göra? Annalisa Barbieri råder en läsare

Min far vill bli begravd med min mor i sin trädgård, men grannarna motsätter

"Trots att det var ett dåligt beslut att bland min mor i trädgården (det är stora, men ändå trädgården), gör jag respekterar min fars önskningar."
Foto: Alamy

Min mamma dog 2009. Hon är avsedda hennes kropp att användas för medicinsk vetenskap, men ett oväntat problem gjorde detta omöjligt och begravningen måste göras hastigt och utan eftertanke. Min far beslutade att hon skulle begravas på deras mark. Due tillstånd erhölls och acceptans sökt och fått från sina närmaste grannar - ett krav i Skottland, där han bor.

Kort efter begravningen, sade hans grannar att de inte längre nöjda med begravning och ville ha henne uppgrävda och flyttade. Av uppenbara skäl, var detta varken önskvärt eller lätt att åstadkomma och grannarna tappade sin invändning.

Min far tog stor omsorg för att screena min mors grav från insyn och det är inte möjligt att se graven, som är en bit från sitt hus och gränsen. Förbindelserna med sina grannar är bra.

Min far är äldre och medan allmänhet vid god hälsa, kan dö när som helst. Det är hans uttryckliga önskan att bli begravd med min mamma. Ingen av dem var religiös på något sätt.

Häromdagen grannarna talade till en familjemedlem privat, och bad att vi se till att när han dör, är han inte begravas där eftersom "tanken på två skelett vara där" stör dem.

Även om jag känner mina grannar uppfattning är irrationellt, är det hur de känner. Min far vill bli begravd med min mor och, återigen, medan jag känner hans uppfattning är irrationellt, jag förstår. Trots att det var ett dåligt beslut att bland min mor i trädgården (det är stora, men ändå trädgården), gör jag respekterar min fars önskemål. Mina bröder och systrar tenderar mot att vara uber-pragmatisk och den allmänna uppfattningen efter min fars död verkar vara "gräva upp dem och kremera dem, strö askan".

Det skulle innebära uttryckligen gå mot min fars önskemål. Jag är för nära det problem att se hur tydligt. Vi är en viljestark familj och min linje i sanden är att min fars sista önskan bör genomföras om det alls är möjligt. Vad gör jag?

Du är oerhört känsliga för allas behov. Jag tror att en viktig del av ditt brev är i de första raderna. Din mors avsikter var inte att bli begravd i trädgården utan att donera sin kropp till vetenskapen, men eftersom det inte var möjligt, och det var alla rusade, din far "höll henne nära". Och nu vill han bli begravd med henne trots att hon aldrig uttryckt någon önskan att bli begravd i trädgården.

En lösning är vad Längre brev tyder på att du är frestad att göra: sitta ner med din far lugnt och prata igenom detta. Gå igenom riktlinjerna för hemma begravning med honom. Ett alternativ skulle vara att föreslå din mamma är uppgrävda och begravdes någon annanstans - kanske någonstans som betydde mycket för henne - eller kremerades och även "hålls nära" hemma.

Detta kan göras med en härlig ceremoni - inte rusade, men genomtänkt, och hans plats bredvid henne (om hon är begravd) kan köpas / reserveras samtidigt.

Jag undrar om detta är mindre om var din mamma faktiskt är, än din far i slutändan vara nära henne? Jag tycker det är verkligen viktigt att tala om detta medan din far lever. Jag vet att folk inte gillar att prata om död och begravning, men det verkar som om det redan finns en hel del att prata händer i din familj i alla fall, det behöver bara att föra upp honom.

Jag tror att begravas i en stor trädgård är en ganska vacker sak att göra, men det har, som ni ser, praktiska. Om din far inte kommer att flytta i hans önskemål, då är det uppenbart att det är upp till dig som en familj om du uppfyller dem efter hans död. Precis som ni, skulle jag vara obekväm inte följer igenom med en älskad sista önskningar. Jag undrar dock om en del av hans obstinance är att göra med det faktum att din mamma fick aldrig hennes sista önskan?

Att vara fixerad vid egna begravning / begravning arrangemang kan ibland vara ett tecken på rädsla. Rädsla leder till att försöka över kontrollen situationer.

Som du har sett finns det inga särskilda begränsningar på hemma begravning i Skottland, så länge riktlinjerna följs. Besök hemsidan South Ayrshire på south-ayrshire.gov.uk för mer information om detta.

Dina grannar inte har upprättelse om begravningen (eller en framtida en) gick emot dessa riktlinjer och det är nu medföra olägenheter eller folkhälsofrågor (riktlinjerna gå in mer i detalj), även om jag uppskattar att du inte vill att falla ut med dem. Jag misstänker att de är oroliga för andrahandsvärdet på deras hus. Du måste tala om nedgrävning på en framtida hus försäljning och som kan göra att sälja det svårare (potentiella köpare kan också behöva tala om sin inteckning företag). Du nämner också att hålla den del av marken din mamma är begravd på; Detta skulle hjälpa hantera saker som att kunna besöka så länge du hade tillgång till gravplats.

Jag har lagt två användbara länkar för dig nedan, inte minst Cruse. Jag undrar om din pappa behöver prata igenom sin sorg med någon utanför familjen?

cruse.org.uk; naturaldeath.org.uk

Dina problem lösas

Kontakta Annalisa Barbieri, The Guardian, Kings Place, 90 York Way, London N1 9GU eller e-post [email protected] Annalisa beklagar hon kan inte träda i personlig korrespondens.

Följ Annalisa på Twitter @AnnalisaB

Share This Post