Index / Standard / Min resa till Liberry

Share This Post

Standard

Min resa till Liberry

För lite mer än en vecka sedan, eftersom jag är nu nära nog att faktiskt kunna komma dit utan bumming en åktur förnyade jag mitt kort på biblioteket och kollade lite grejer ut för första gången i cirka 40 år. Det kändes lite konstigt och lite underba

Advertisement

Min resa till Liberry

För lite mer än en vecka sedan, eftersom jag är nu nära nog att faktiskt kunna komma dit utan bumming en åktur förnyade jag mitt kort på biblioteket och kollade lite grejer ut för första gången i cirka 40 år. Det kändes lite konstigt och lite underbart samtidigt. Men ett av problemen med att leva på en plats som är i grunden Mayberry med en state college bilaga är inte det lokala biblioteket inte har ett mycket brett urval (ingen John Scalzi eller Tim Powers? Inga ??). Jag kunde special begäran vissa saker, naturligtvis, men jag tvivlar jag kommer att göra det alltför ofta; Jag är en av dem som tror att de är att vara en förtret även när de inte är det.

Ändå gjorde jag gör, och här är min "bok rapporten" med spoilers förvisas till länkarna, i den ordning jag sett eller läst dem. Eftersom jag är uttråkad och ni är en semi-företagsintern publik.

Topp hemligt! (Paramount, 1984), ARCSIN: B00005UPO2

Skeet Surfin '!

Detta var det enda goda Zucker-Abrahams-Zucker film jag hade inte sett ännu. Det inte svika. För dem som inte har sett det, det är en parodi av kalla krigets spion dramer och Elvis filmer samtidigt. Det är inte så skratt-ut-högt rolig som flyger! , Men några av de syn gags fortfarande fan nära att du spotta din dryck val. Det finns inte så många kändisar cameos, heller, men du kommer fortfarande att bli överraskad av några av dem.

De musikaliska nummer är alla ganska bra (fan, Val Kilmer kunde sjunga!). Åh, och även om den är inställd i 50- eller 60-talet Östberlin, är den franska motståndsrörelsen i det, eftersom de är naturligtvis.

Och Nick Rivers är bara drömmande.

Doktor Sömn av Stephen King (Scribner, 2013), ISBN: 978-1-4767-2765-3

Först en bekännelse:

Jag gillar Stephen King. Jag gillar honom mycket. Även en slags skit kung bok är fortfarande bättre än tre fjärdedelar av den andra saker som publiceras, enligt min mening. Vid sin värsta, han är fortfarande comfort food, välbekant och underhållande.

Doktor Sömn är inte kung på toppen av sitt spel (som, för att ge några av mina egna personliga exempel, Hjärtan i Atlantis eller The Green Mile eller de flesta av de mörka Tower böcker). Men det är inte heller skit kung, inte på långa vägar.

Jag hade varit ovilliga att läsa det, eftersom jag hade hört det var inte mycket bra. Jag tror nu att en stor del av de dåliga recensionerna var bara besvikelse över att det inte var The Shining II. Det är inte, och jag tror inte att det är vad kung innebar det att vara, inte riktigt. Vad det är, helt enkelt, är: Detta är vad som hände med Danny Torrance när han växte upp. Och på den nivån, det fungerar ganska vackert.

Åh, det finns återanrop till The Shining, naturligtvis, det måste vara, och några av dem är skrämmande än den nya bokens spöken (True är inte alls lika skrämmande som kung verkar tror att de är, men de är väl dras och tillräckligt hotande). Visserligen använder han idén att "det finns inga tillfälligheter" att rentvå en hel del suspiciously synkrona tomt enheter; men åtminstone blinkar han på läsaren som han gör det, och för det mesta han gör det att fungera. Det var en utveckling strax innan bokens klimax (ledtråd: det spelar på den vanliga kungen läsaren känslan av "Okej, jag är fyra femtedelar av vägen genom denna sak, som du ska döda den jag älskar nu, du hjärtlösa jävel ?? ") som kändes verkligen och verkligen dras rakt ut ur hans åsna. Men det visade sig att jag bara inte hade betalat tillräckligt med uppmärksamhet. Jag borde ha vetat. Och en punkt längst klimax av historien (du vet det när du kommer till det) är bara ren, oförfalskad sappiness. Men jag tror att det fungerar, eftersom det hade att vara där.

Nej, det är inte The Shining II. Det är en osannolik men ingen mindre spännande äventyr garn, med en gammal vän som jag inte hade sett i en mycket lång tid. En vän vars liv blev inte något som jag antingen eller han hade hoppats (och en del av det var hans eget fel, men inget av det var rättvis), men som slutligen finner exakt var och vad han tänkt att vara. Slutet faktiskt förvånade mig i några tårar, eftersom det kändes precis exakt rätt. Men jag är en erkänt och obotfärdig sav, så din körsträcka kan variera.

Men när allt kommer omkring, jag tror att du visade sig fint, Doc.

The Ocean vid slutet av banan av Neil Gaiman (William Morrow, 2013), ISBN: 978-0062255655

Jag tror inte att jag kommer att säga alltför mycket om det här. Om du gillar Gaiman, kommer du antagligen läst den. Det finns teman i det du hittar bekant, om du har läst honom förut. Men det är mest om barndomen, och de saker som vi glömma när vi växer upp. Det är underbart och skrämmande och spännande och mystiska och söt och rolig och hjärtskärande. Precis som barndomen.

Du borde läsa den.

Varning lektor: Jag hoppas du fick några små glädje av detta. Jo, tid och nivåer av tristess tillåter, kan jag göra en uppföljare eller två.

Share This Post