Index / livsstil / Möt Body Coach & comma; mannen med miljoner dollar muskler

Share This Post

livsstil

Möt Body Coach & comma; mannen med miljoner dollar muskler

Två år sedan, Joe Wicks var bara en annan enstyck personlig tränare. Sedan upptäckte han Instagram och fitness fenomen föddes "Hundra tusen människor har gjort min plan, men mitt mål är miljontals." Foto: Chris McAndrew för Guardian Ögonblick ef

Advertisement

Två år sedan, Joe Wicks var bara en annan enstyck personlig tränare. Sedan upptäckte han Instagram och fitness fenomen föddes

Möt Body Coach & comma;  mannen med miljoner dollar muskler

"Hundra tusen människor har gjort min plan, men mitt mål är miljontals."
Foto: Chris McAndrew för Guardian

Ögonblick efter jag skriver Joe Wicks kontor i London, bryter en allsmäktig racket ut. Det är så högt och plötsligt att jag antar något måste ha gått fruktansvärt fel. Någon skriker, bokstavligen skriker: "The Guardian är här, gör en dag i livet av joe WICKS"

Jag tittar upp och inser att ljudet kommer från Wicks själv. Han håller sin telefon på armslängds avstånd, snurrande runt, skriker på skärmen. Detta kommer att vara en snapchat video för hans anhängare, en av flera han inlägg varje dag. Jag är den enda personen i hela kontoret (50 anställda) tittar upp.

Wicks är att ha ett ögonblick. För två år sedan var han en down-on-lyckan personlig tränare som tillbringade sina dagar antingen kör glest deltog bootcamps eller fruitlessly flyering utanför tågstationer. Nu Body Coach, som han kallar sig, är överallt. Han har byggt en miljon stark följande på Instagram. Hans första kokbok, Lean I 15, var den mest sålda facklitteratur arbete förra året (trots att publiceras på endast 28 december). Varje dag, cirka 400 personer registrera upp till sin 90-dagars kropp omvandling plan (betala £ 147 för privilegiet). Du kanske har sett honom reklam Uncle Bens ris på YouTube, skrikande "WALLOP!" Eller "BOSH!" Eller "ARRIBA!", Som en korsning mellan en 1990-talet Jamie Oliver och en Animatronisk jordekorre. Med en bok affär, kommande TV-show och många produkt påskrifter är Wicks verksamhet nu tjänar £ 1m per månad. Det växer så snabbt att han har hyrt en stor forskargrupp, ledd av hans bror och bästa vän, för att köra den.

Allt detta har kommit från skrika på sin telefon. 30-åriga upptäckte Instagram som ett verktyg för egenreklam 2014, och hans foder är ett transportband 15 sekunders recept video, före-och-efter kundens bilder och bilder på honom i hans byxor. "Jag snapchat i badet," Wicks berättar. "Jag snapchat när jag vaknar. Jag ger folk inspiration. Det är som en TV-show. "

Hans popularitet är häpnadsväckande, men inte så överraskande. Han är lätt på ögat (nästan varje intervju med honom verkar skyldig att innehålla åtminstone en Poldark referens) och hans 90-dagars plan verkar otroligt enkel: göra fyra fulla sprängning träning i veckan, Drick mycket vatten; äta tre protein tunga måltider varje dag. Det är allt. Det är dyrt (både planen och mängden mat du behöver för att konsumera), och det dikterar hela ditt liv i tre månader, men hans vittnesmål är svindlande.

Wicks första uppgift för dagen är att sätta mig genom en hög intensitet intervallpass, den typ av 30-minuters kroppsvikt krets klass han ansluter sig i sin plan. Vi gör tre kretsar av slaget rep, böjda-over rader, press-ups, sit-ups, spurter, burpees, och snäppa på motionscykeln. Han är höjningen personifierad, hejar på mig i början när jag går ut som de kläpp ( "Du har styrkan av 10 björnar!"), Och i slutet när jag dubblade upp och vill kräkas ( "Kom på, kompis, 10 sekunder! ").

Men när vi avslutar, jag inser att Wicks pratar så här hela tiden, oändligt peppe hans meningar med ord som "positiv" och "inspirerande". Hans monomani kan tyckas omöjligt att tränga igenom. "Det är kraften i sociala medier, kraften i en bra budskap," säger han mig vid ett tillfälle. "Jag är så ambitiös. Jag är bara i början. Ett hundra tusen människor har gjort min plan, men mitt mål är miljontals. I stället för tyngdtittare och Slimming World och Juice Plus, de kommer alla att komma till mig. "

The Body Coach: Joe Wicks 15 minuters måltider för att göra du lutar

Vilket är gott och väl, men jag skulle faktiskt frågade honom vad hans föräldrar gör. Jag så småningom upptäcker att hans mamma är en socialarbetare och hans pappa är en takläggare. Wicks växte upp på en rådets egendom i Surbiton, sydvästra London, och fortfarande bor i området. Hans föräldrar var inte särskilt lämpligt, men Joe, en självbeskriven "riktigt mager unge", växte upp vilja vara en idrottslärare. Efter att ha anslutit ett gym som kostar hälften hans månadslön, och sedan slutföra en idrottsvetenskap grad, fann han så småningom arbete som assistent. Men snart, säger han, insåg han att han "inte skars ut för det. Så då jag var som, "Rätt, vad jag älskar att göra?" och det var träning, så jag var en personlig tränare i fem år, och alla online grejer var en progression av det. "

Hans föräldrar är nu separerade; båda är enormt stolta över vad han uppnått. "De har blivit montör på grund av mig", säger han. "Min pappa var inte riktigt som passar. Han brukade köra lite, men nu han gör yoga. Han är 55 och han är leanest han någonsin varit. Han gjorde London Marathon i år och han slog mig. Jag blev skadad och jag var tvungen att gå en hel del av det. Jag gjorde det i sex och en halv timme, och han gjorde det på fem och en halv. "Hans far planerar nu att göra en yoga kurs i Costa Rica.

Wicks mamma hjälper vuxna tillbaka till utbildning, efter själv återvänder till utbildning sent i livet. "Hon lämnade skolan vid 15, inte får någon A-nivåer, var på förmåner. Sedan en dag, hon vaknade upp och sa, "Jag vill göra något mer med mitt liv", så hon fick sitt diplom och nu hon hjälper människor som var i hennes situation. "

Möt Body Coach & comma;  mannen med miljoner dollar muskler

"Jag försöker bara att använda min lycka och motivation att smitta av sig på andra människor runt omkring mig." Foto: Chris McAndrew för Guardian

Som fitness plan började ta fart, Wicks kallas i sin äldre bror, Nikki - en geniala, tillbakalutade tidigare Press Gazette har editor som är en ständig närvaro på kontoret - att ta hand om sin sociala mediestrategi. Jag frågar Joe om de är nära. "Det är den mest otroliga någonsin ha honom här. Han är så smart. Han var i Singapore redigerar en PR tidningen och han bara typ av absorberad all denna kunskap från vd med stor media spenderar. Han är den heliga Graal. Han har hjälpt mig att växa min verksamhet så snabbt. "

Visst, tror jag, en del av Wicks s puppyish entusiasm är en put på. Det måste vara. Till exempel rapporterades förra månaden att han hade delat upp med sin flickvän på 11 år på grund av "trycket från fame". Jag rullas tillbaka genom sin Instagram foder, söka efter spår av sorg eller sårbarhet, och kom upp kort. Istället hittade jag en video av honom griper en tidning och glatt hoa "Här är det! Min första biten av amerikanska PR i media tryck! "

Är det ansträngande att vara "på" hela tiden? Tror han aldrig, "Skruva det"? "Jag vet inte", säger han. "Det är inte som om jag försöker säga," Titta på hur stor och glad jag är. " Jag försöker bara att använda min lycka och motivation att smitta av sig på andra människor runt omkring mig. Jag är alltid att ge en sådan positiv signal som jag aldrig riktigt blir attackerad. Det finns inte mycket du kan attackera mig för. Jag hjälper människor komma i form, jag har en bra bok som är att ge massor av människor massor av råd. Det är en sådan positiv, kraftfull sak. "

Vi pratar över en platta med "vinnarens pannkakor" som Wicks har gjort för mig på kontoret köket. För honom, vilket gör mat innebär också att filma mat: hans telefon är ut varje steg på vägen, fånga full volym utdrag att han kan dela med sina följeslagare ( "En banan Ett ägg Whizz upp!"). "Detta kommer att få 150.000 gillar", säger han när han uppdaterar snapchat och Facebook med mödosamt består pannkaka bilder.

Hälsa och fitness industrin ökänt, desperat kannor ut en revolutionerande ny viktminskning idé efter annan. Wicks metodik är långt ifrån revolutionerande - det är inget som någon personlig tränare inte kommer att berätta - så jag undrar om Wicks är i detta för lång tid? Ja, säger han, och förklarar innehållet i hans nästa fyra böcker till mig.

"Jag är 30 år gammal och jag har mitt syfte", säger han. "Jag vet vad jag gör, och jag vill nå så många människor som möjligt. Du vet hur Jamie Oliver har haft som påverkar skolor och regering, även i hans ålder? Jag tror verkligen att jag ska vara den killen, gör stora saker och påverka hela landet. NHS inte vet vad den gör, och jag kommer att använda min kraften i sociala medier för att få mitt budskap. Jag har en miljon anhängare, men mitt mål under de närmaste åren är att ha tiotals miljoner, eftersom jag ska bara fortsätta göra det. Varje dag. Aldrig stanna. Aldrig saktar ner. Jag sakta ner när jag är död. "

Hans ambition är så uttalad, så svårt att se runt, att jag prova en annan taktik för att få honom att öppna sig. Jag berätta för honom hur glad jag är inte att sitta framför skrikande catchphrase maskinen från hans videor, eftersom att människan är legitimt irriterande. Detta tillvägagångssätt fungerar i viss utsträckning.

"Det här är jag nu", säger han, lutad över bordet för att göra sin poäng. "Jag är egentligen mer kylda ut i verkliga livet. The Body Coach på sociala medier är ett tecken. Folk tror alltid att jag kommer att gå, "Bosh!" och studsar runt som en hyper, men det skulle vara alltför mycket. Jag har försökt att göra filmer där jag är lite mer lugn, men sedan människor går, "Er, vad är fel? Vill du ha en dålig dag? " Så jag är…"

"Trapped?" Jag föreslår.

"Tja, jag slags förväntas upprätthålla den energin. Saker som "Guilty!" och "Bosh!" och "Wallop!" bara göra det lite roligt. Jag tror att det blir tråkigt, men folk älskar det. "

När jag är klar med att prata med Wicks, jag vandra över till några av hans ' "stöd hjältar", de kundtjänstmedarbetare som tillbringar sina dagar att svara på e-postmeddelanden från klienter. Det är en fiffig funktion som spänner över alla faser från sign-up till £ 20 per månad eftervård. Jag närmar en man och frågar om han någonsin får några klagomål.

"Det händer", medger han, "men vi kan oftast få ett papper spår av orsakerna till avslaget. För det mesta vi kan se tillbaka och gå, "Ja, det gjorde du berätta du gick på semester för två veckor", eller "Du sa att du fortfarande gå ut varenda natt."

Verkligen? Folk erkänna det? "Ja, de är verkligen öppna. De berätta alla slag. "

Jag befinner mig undrar om detta är en bieffekt av Wicks personlighet-strategi. När ansiktet av företaget har gjort sitt namn genom att dela varje aspekt av sitt liv på nätet, människor bundna att dela tillbaka saker. Och nu är han tvungen att hyra ett rum fullt av människor att ta itu med det.

Som jag är på väg att lämna, drar Wicks mig åt sidan. "Kom hit, kompis. Titta på det här. "Han får ut sin telefon och öppnar snapchat. "Detta är vad folk skriver till mig." Slumpmässigt, börjar han slå meddelanden han emot. Utan misslyckas, de är alla meddelanden av tack från personer som har ökat sin kondition och förtroende genom att ta sin plan. Meddelanden av tack för sin bok. Meddelanden av tack för att förändra sina liv. Det är oändlig och överväldigande. Hans telefon är full av människor som berättar honom hur briljant han är.

"Hur mår du inte ett monster?" Frågar jag.

"För att jag älskar det", svarar han. Och när du har hackad igenom alla egenreklam saker, Wicks verkligen verkar motiveras av en önskan att hjälpa människor.

Varje personlig tränare jag någonsin har träffat har haft en plan som transporterar s på sparlåga. Vad är hemligheten? "Jag tror verkligen att det är en personlighet sak", säger han. "Om du är en sympatisk person och du är passionerad, då människor dras till det var du än är i världen. Och även hårt arbete. Ingen vill göra tweets. Ingen vill skriva 60.000 tweets och publicera 1000 videoklipp när de har inga följare. Folk tror att du är galen. Men det lönar sig i slutändan. "

• Lean i 15: Shape plan av Joe Wicks, publiceras denna vecka av Bluebird på £ 16.99

Share This Post