Index / Fotboll / Newcastle och Irland målvakt Rob Elliot möter sex månader ut

Share This Post

Fotboll

Newcastle och Irland målvakt Rob Elliot möter sex månader ut

• Elliot skadade knä i Irland s 2-2 med Slovakien • Newcastle är redan utan Tim Krul för resten av säsongen Rob Elliot ligger på gräsmattan efter att ha lidit den skada som kommer att styra honom ur Euro 2016. Foto: Paul Faith / AFP / Getty Images Ro

Advertisement

• Elliot skadade knä i Irland s 2-2 med Slovakien

• Newcastle är redan utan Tim Krul för resten av säsongen

Newcastle och Irland målvakt Rob Elliot möter sex månader ut

Rob Elliot ligger på gräsmattan efter att ha lidit den skada som kommer att styra honom ur Euro 2016.
Foto: Paul Faith / AFP / Getty Images

Rob Elliot minskades till tårar när han insåg att han skulle missa chansen att hjälpa Newcastle behåller sin status Premier League och en resa till Euro 2016 finalen.

Den 29-årige målvakt var uteslutet för "ett antal månader", när tester på Tyneside på onsdag bekräftade diagnosen han hade lidit främre korsband skada under Republiken Irlands 2-2 vänlig rita med Slovakien på tisdag.

Elliot berättade Newcastles hemsida: "Att upprätthålla den skada som hände i en tiondels sekund. Bollen spelades över målet och jag flyttade över att få i linje. Jag dök efter bollen som jag skulle göra något träningspass eller något spel, men jag kände smärta direkt. Titta på det tillbaka, tog jag mitt knä innan jag ens hade landat.

"När jag fick reda på att det var min korsbandet, det är då tårarna kom. Det fanns en våg av känslor, i vetskap om jag skulle missa resten av säsongen med Newcastle och euro med Irland. Men du måste låta det komma, komma förbi det och sedan ser ut att vara positiv. "

Elliot planerar att tala med hans tidigare lagkamrater Ryan Taylor och Dan Gosling, som har återhämtat sig från liknande skador, liksom kolleger målvakt Tim Krul, som arbetar sin väg tillbaka till fitness efter bristning hans främre korsband.

Elliot backar Newcastles tredje val målvakt, Karl Darlow, att få jobbet gjort som klubb försök att dra sig tillbaka från randen av nedflyttning, börjar med lördagens avgörande resa till andra strugglers Norwich.

Elliot sa: "Han är en stor kille, han får vad Newcastle handlar om och han arbetar hårt varje dag för att få ett tillfälle som detta. Han förtjänar att vrål från våra fans som jag hade. Jag messaged honom så fort jag visste om min skada eftersom jag ville att han skulle känna och att vara redo. Jag vet hur bra en målvakt han är redan och hur bra han kommer att bli. "

Elliot som twittrade sitt tack till Football Association of Ireland och Newcastle för den vård de har gett honom och väl wishers för deras stöd, skadades när han dök förgäves i ett försök att hålla ut Miroslav Stoch öppnare 14: e minuten sitt andra start för Irland. Martin O'Neill hade gav honom en chans att satsa sin fordran för No1 plats på Euro 2016.

Den rollen är sannolikt att gå till antingen 39-åriga Shay Given, som kunde få sin chans med Stoke efter hans återhämtning från ett knä problem med Jack Butland inför en lång spell på sidan eller mannen som avslutade kvalet i besittning, West Hams Darren Randolph.

Randolph, som har känt Elliot eftersom de var praktikanter på Charlton, var bland de första att erbjuda sina lyckönskningar till hans landsman.

Han sade: "Jag har känt honom sedan vi var 15 och jag känner honom ganska väl. Jag vill inte se att hända vem som helst, i något skede, för att inte tala Rob. Han har varit i brand. Det finns aldrig en bra tid för att det ska ske, men det är sämsta möjliga tidpunkt för att det ska hända honom nu. "

Det var sympati för från försvararen John O'Shea, som följde Elliot, klädd i ett knä stödbandage och använda kryckor för stöd, på sin flykt tillbaka till nordost från Dublin.

Sunderland kapten sa: "Det är ett hårt slag för Robbie. Jag flög över med honom på planet från Newcastle, så jag kunde se hur mycket han ser fram emot att komma över och visa vad han kunde göra. Med säsongen han hade, var han angelägen om att hålla det tempot uppe, men tyvärr det är fotboll. Det kan hända i utbildning, men det bara hände i spelet. "

Share This Post