Index / Standard / Oppo & comma; Du && num, 39 och halv; re mitt enda hopp

Share This Post

Standard

Oppo & comma; Du && num, 39 och halv; re mitt enda hopp

Min brorson '08 Altima 3.5 SE sedan kommer inte att försöka veva. De två frågor som kommer upp när jag google det är bromskontakten och styrlåset controller. Bromsljusen slår på när pedalen trycks ned så att inte det och styrningen gör låset (när den

Advertisement

Min brorson '08 Altima 3.5 SE sedan kommer inte att försöka veva. De två frågor som kommer upp när jag google det är bromskontakten och styrlåset controller. Bromsljusen slår på när pedalen trycks ned så att inte det och styrningen gör låset (när den är avstängd) så jag antar att innebär att det inte är vad håller det från att starta.

Det kommer att gå till inställningen På (det är en tryckknapp start) och instrumentbrädan tänds, men bilen kommer inte att försöka vända. All elektronik slå på och fläktarna blåser luft. Jag har anslutit en bluetooth OBDII skanner för att se om det var att kasta några koder, men det sa att det inte kunde ansluta till ECU. Så jag kollade säkringar / reläer. Tändning, rattlås, motor forts, generator, tryckknapp och alla utcheckad.

Fob lås och låser upp bilen och jag satte det också i den lilla dockan sak. Min pappa satte ett nytt batteri i fob och omprogrammeras det idag. Vi ville häkta av batteriet i minst 15 minuter och hade också det på en laddare. Vi rensade också batteripolerna för att se till att det hade en bra anslutning.

Vi satte inte en multimeter på batteriet och se vilken spänning vi skulle få från det heller gjorde vi se om vi kunde hitta en säkring märkt tips (detta föreslogs på MechanicAdvice IRC) för att se om det blåstes.

Detta har verkligen min pappa och jag repa våra huvuden. Vanligtvis kan vi räkna ut det här mellan två av oss.

EDIT: Efter 2 dagar av att inte hitta något ens med alla förslag här, slutligen bröt vi ner och tog det till lokala Nissan återförsäljare. Det var ECU.

Share This Post