Index / Fotboll / Roy Hodgson ansikten media men säger: & OpenCurlyQuote, jag vet inte riktigt vad jag gör här "

Share This Post

Fotboll

Roy Hodgson ansikten media men säger: & OpenCurlyQuote, jag vet inte riktigt vad jag gör här "

• Hodgson diskuterar motvilligt chock Euro 2016 exit mot Island • "Jag är inte längre England manager, min tid har gått, säger han Roy Hodgson: Jag förstår hård kritik efter Englands Euro 2016 nederlag av Island. Roy Hodgson motvilligt inför musiken

Advertisement

Roy Hodgson ansikten media men säger: & OpenCurlyQuote, jag vet inte riktigt vad jag gör här "

• Hodgson diskuterar motvilligt chock Euro 2016 exit mot Island
• "Jag är inte längre England manager, min tid har gått, säger han

Roy Hodgson: Jag förstår hård kritik efter Englands Euro 2016 nederlag av Island.

Roy Hodgson motvilligt inför musiken på tisdag efter Englands chock 2-1 Euro 2016 nederlag av Island. "Jag vet inte riktigt vad jag gör här", sade han vid en presskonferens i Chantilly, har avgått som chef den föregående natten.

Hodgson ett uttalande efter sista 16 match där han bekräftade att han stod ner och var klar på tisdagen att han skulle ha föredragit att inte ha dykt upp vid sidan av Fotbollförbundets vd, Martin Glenn.

"Jag vet inte riktigt vad jag gör här. Jag trodde att mitt uttalande i går kväll var tillräckligt ", sade han. "Jag är inte längre England manager, min tid har gått, men jag fick höra det var viktigt att jag visas här.

"Jag antar att det beror delvis på att människor smarting från nederlaget i går kväll som såg oss lämna turneringen. Jag antar att någon måste stå och ta hemsökelser som kommer med den.

"Mina känslor är självklara. Jag är verkligen besviken. Jag såg inte nederlag kommer. Ingenting i de tre första spelen här gav mig någon indikation på att vi skulle spela så dåligt som vi gjorde.

"Tyvärr, de är engångshändelser. Om det vid en av dessa engångs händelser som du inte dyker upp, även en motståndare som inte är helt inbillade som Island kan slå dig. Det är vad som hände.

Roy Hodgson tillkännager sin avgång efter England förlorar till Island

"Jag är fortfarande återhämta sig från det. Jag är fortfarande bräcklig. Det var inte en god natt, för vem som helst, eftersom vi ville bo i den här turneringen och göra bra. Vi trodde att vi kunde få till kvartsfinalen vi skulle gå längre än så. Vi går hem som förlorare och vi behåller den eländiga register för att förlora en turnering i knockout etapper. "

Hodgson sade han framträdde inför media eftersom han inte vill ge intryck av att han var "rädd". Men han sade också att han gjorde det motvilligt.

"Jag var inte tvungen att komma hit. Jag gjorde det eftersom jag aldrig har dragit sig undan en presskonferens, eftersom jag aldrig har rymt från någon. Så mycket kommer att skrivas om vår oförmåga att komma till kvartsfinalen att ingenting jag kan säga skulle göra något annat än bränsle lågorna, möjligen. "

På frågan om han ångrade någonting, Hodgson sade: "Det är för tidigt att säga. Det är verkligen fel dag för mig att tala om det eftersom känslor är alltför rå. Efterhand inte alltid tjäna syftet att sätta dig till höger och, om du inte har det, du befinner dig mycket ofta i fel.

"Jag tror inte innan gårdagens spel föreställningarna hade gett mig någon verklig anledning till oro, annat än oss inte ta våra chanser. Jag såg inte, och inte heller spelarna, den typ av prestanda som vi gav i går kväll som såg oss slås ut. Island var möjligen det bättre laget på natten trots att vi har den bästa leken. "

Trots hur hans regeringstid slutade, Hodgson haft sin tid arbetar som Englands manager och tror att hans efterträdare kommer att ha en stark trupp att arbeta med i framtiden.

"Jag är inte bara förmånen att arbeta för FA och England. Jag har tyckt om att arbeta för FA och England ", sade han. "Jag har haft stort stöd. Jag känner människor runt omkring mig har uppskattat det arbete som vi har försökt att göra, även om det inte har fört de resultat som vi skulle ha velat. "

Glenn ursäkt till Englands fans i kölvattnet av deras senaste fel på en stor turnering. Glenn kommer att övervaka att utse en ny tränare tillsammans med FA: s tekniska chef, Dan Ashworth, och vice ordförande David Gill.

"Det är en ledsen", sa Glenn. "När det kommer till spel som verkligen betyder något på verksamheten slutet av en turnering, har vi kommit upp kort. Efter att ha varit ett fan innan jag började det här arbetet ... Jag får det. Vi är mycket besvikna. Island är en duktig motståndare men vi inte slå vår vikt.

"Roys tillbringade fyra år att bygga ett lag. Det är en mycket starkare lag, det är en mycket starkare set-up. Roy, är Island inte din arv. Vi kände att vi verkligen hade gett laget och truppen och landet, störst chans att lyckas ... vi behöver helt klart att gå och göra mer.

"Det är verkligen viktigt att vi får denna rätt. Vi har en hel del styrka i denna trupp. Det är viktigt att vi får denna rätt så vi kommer att kundbearbetning yttrande från tidigare chefer, nuvarande chefer och spelare. "

Glenn säger också att de kommer att titta på orsakerna till England kämpar för att konkurrera i den senare delen av turneringar.

"Vi är inte förneka det faktum att det ständigt återkommande problem, när vi kommer till verksamheten slutet av en turnering - och vi är i turneringen verksamhet - är att England verkar skör", sade han.

Share This Post