Index / Andra / Secret biståndsarbetare: kan bara barnlösa och obunden hantera det arbete vi gör och quest;

Share This Post

Andra

Secret biståndsarbetare: kan bara barnlösa och obunden hantera det arbete vi gör och quest;

Kort varsel resa till farliga platser är inte kompatibel med föräldraskap, säger en före detta humanitära, som kände slits med varje utplacering "Att resa till platser som Irak och Nepal, jag missade födelsedagar, min dotter första dagen av dagis, he

Advertisement

Kort varsel resa till farliga platser är inte kompatibel med föräldraskap, säger en före detta humanitära, som kände slits med varje utplacering

Secret biståndsarbetare: kan bara barnlösa och obunden hantera det arbete vi gör och quest;

"Att resa till platser som Irak och Nepal, jag missade födelsedagar, min dotter första dagen av dagis, hennes län stavning bee konkurrens - du aldrig få dessa år tillbaka"
Foto: Andrew McConnell / Panos / DFID

James Foley hade just blivit halshuggna och jag var inte i bästa mentala tillstånd att planera en resa till Irak. Hur berättar du din fru att din icke-statliga organisationer nödsituationer arbete i Kurdistan kräver att du vara baserad bara 60km bort från ISIS fästen? Det gör inte för en bra konversation starter på middag.

Att jag hade varit i den här situationen innan och min fru hade också arbetat inom sektorn för stödet borde ha gjort det lättare. Vi hade båda varit Peace Corps volontärer i en västafrikanska landet när presidenten mördades på 90-talet, och vi hade kommit att förstå att oron ofta mycket lokal. Chansen att vara på fel plats vid fel tidpunkt - om du är smart - är vanligtvis mycket låg. Men allt som är lite tröst till en familjemedlem på andra sidan av världen, känner mycket långt borta och tänker på deras älskade en ensam i en skrämmande plats.

Jag var en biståndsarbetare i åtta år innan de lämnar sektorn förra året för att arbeta inom den högre utbildningen. Jag har tre barn och är lyckligt gift och till att börja med mina olika jobb - som handläggare, och gör HR i nödsituationer, får mig att arbeta främst i USA, med några resor "till fältet" när det behövs.

Men som min karriär utvecklas, var jag under press att resa mer och mer. Liksom många biståndsarbetare vid första jag såg fram emot de möjligheter att resa, som också var viktigt att min karriär utveckling, eftersom jag behövde erfarenheten, exponering och trovärdighet att framgångsrika studiebesök ge, men mitt sista år, var jag på 35 % resa. Det var inte nästan "upp till 50%" som min arbetsbeskrivning hade varnat mig om men det var redan uncompatible med föräldra arbetsuppgifter, särskilt med tanke på kort varsel jag vanligtvis emot. När Nepal jordbävningen som hände förra året på en lördag, till exempel, var jag på ett plan på tisdag och borta i fyra veckor. Några veckor efter att jag ledde tillbaka igen.

Jag är verkligen inte den enda biståndsarbetare med en familj och jag är nyfiken på hur andra jonglera sin balans arbete / liv. När jag började mitt första jobb, reser till området var det enda sättet att verkligen "break-in" till sektorn. Du skulle få användas och skapa en känsla av behov av dina tjänster som skulle kräva dem att hålla er där ute, så småningom övergår till en vanlig position.

Men varje utplacering kände alltid bitterljuv. Spänningen, uppfyllelse, respekt, och nya erfarenheterna minskat med varje hemkomst. Jag missade födelsedagar, min dotter första dagen av dagis, hennes län stavning bee konkurrens.

Jag ville vara där för mina barn, ansvar dela och stödja min frus ambitioner. Kan det samexistera med att vara en biståndsarbetare? Jag tror att det kommer en punkt där dessa saker inte kan förena.

Tala med min fru regelbundet när jag reste hjälpt. Men röra upp tidszoner och fånga min fru försöker få barnen att äta, bada eller gå till sängs, ett barn i ena handen, och hennes halv lyssna på telefonen i den andra, och jag höll på att drunkna i skuld igen . Det fanns en outtalad förbittring - vi är både trött och stressad, frustrerad vår partner inte lyssnar på oss, men samtidigt känna självisk för att inte vara känslig för deras behov i första hand.

Någon spänning jag kände om jobbet, ser något nytt, upplever något som fick mig att känna tacksam över att ha denna karriär, kändes tomt. Jag önskade att jag kunde dela dessa fantastiska upplevelser för en gångs skull, särskilt som mina barn blev äldre och uttryckt intresse för alla mina äventyr.

I slutändan var jag tvungen att kliva ut ur spelet. Jag går fram och tillbaka på vilka sätt att se på hur detta påverkat min karriär - var det som min familj höll mig från att vara en effektiv biståndsarbetare? Var jag skär även ut för detta om jag inte kunde hantera separationen? Var det något min arbetsgivare skulle kunna göra?

Min arbetsgivare var förstklassig totalt. Men har du en arbetsbeskrivning, resultat och ansvar. Är stödarbete för barnlösa och obundna? Kanske.

Jag hade flera kollegor med familjer. Några av de män var gifta kvinnor de hade träffat på fältet - kvinnor från utvecklingsländer där kanske deras förväntningar på könsroller är inte som en amerikansk kvinna. Kvinnorna jag arbetade med var mestadels singel, ibland klagar över att inte kunna upprätthålla romantiska relationer med sin tunga resor schema.

Den kvinna med barn var min chef chef, en legendarisk biståndsarbetare som hade den starkaste arbetsmoral av någon jag någonsin känt, reser lätt 50-60% av hennes år. Men hon är en avvikare. Även när jag var rekrytera arbetare katastrofbistånd många respekt minskade av familjeskäl.

Förhoppningsvis en dag jag kommer att kunna ta ett steg tillbaka i stöd spelet. Men jag kan inte missa mina barn barndom just nu. Du får aldrig dessa år tillbaka.

Har du en hemlig hjälparbetare historia du vill berätta? Du kan kontakta oss konfidentiellt på [email protected] - lägg "Secret hjälparbetare" i ämnesraden. Om du vill kryptera din e-post till oss, här är instruktioner om hur man ställer in en PGP-postklient och vårt offentliga PGP-nyckel.

Gå med i vår gemenskap av professionella och humanister utveckling. Följ @GuardianGDP på Twitter.

Share This Post