Index / Mode / Skönhet: ansiktsmasker som inte kommer att bryta banken

Share This Post

Mode

Skönhet: ansiktsmasker som inte kommer att bryta banken

Glömma förgrening ut en förmögenhet på en mask - det finns nu några lysande som vid den billiga slutet av marknaden, också "Ansiktsmasker är en trevlig att ha snarare än ett behov till har." Foto: Alex Lake för Guardian Jag anser ansiktsmasker v

Advertisement

Glömma förgrening ut en förmögenhet på en mask - det finns nu några lysande som vid den billiga slutet av marknaden, också

Skönhet: ansiktsmasker som inte kommer att bryta banken

"Ansiktsmasker är en trevlig att ha snarare än ett behov till har."
Foto: Alex Lake för Guardian

Jag anser ansiktsmasker vara en trevlig till snarare än ett behov-att-ha, och, om du är någonting som jag, en relativt ovanlig behandling, alltför. Detta innebär att jag ibland tveka att rekommendera dyra versioner, eftersom jag vet hur lätt det är att lämna månader mellan ansökan, bara att öppna badrumsskåp och hitta en intorkad, något illaluktande mask väntar på en lagerplats för att sätta den ur sitt elände .

Formgivningen, det finns gott om fina billigare versioner tillgängliga. Jag är ett barn av 1970-talet, som tillbringade tonåren illa färgning håret med paket av mahogny och Plum Shaders & Toner, så jag hoppade på Lavera s liknande retro Mask Dospåsar (£ 2.50- £ 2,90). Ingredienserna i var och en av de sex maskerna är ekologiska och vegan, bör det vara viktigt för dig, och kombinera för att göra masker som känns och beter sig som något mycket dyrare. Jag älskade särskilt åtstramande versionen, som har en vacker textur och lämnar efter sig en keramik slät, ljusnade ansikte. Till min förvåning, men jag gillade också de för fet och kombination skinn, trots att de inte riktigt är lämplig för min hud; varken är hård eller torkning.

Ett annat märke jag hade aldrig provat innan är Quick Fix ansiktsbehandlingar, som har två imponerande masker (både £ 4,99). Den första är Brighte Peel, en annan retro produkt i att det skalas bort efter att, med bakom döda hudceller och annat skräp. Det är ett enormt tillfredsställande sätt att spendera 15 minuter, speciellt om du lyckas ta bort den på en gång och kan sola sig i samma självbelåtenhet du känner efter skalar en apelsin i en kontinuerlig remsa. Undertill är huden mjuk, bekväm och tydligt piggare. Ännu bättre är det samma varumärke Exfoliating Scrub mask. Du kommer sällan fånga mig att rekommendera en granulär ansiktsscrub, eftersom jag tror att de kan erbjuda den värsta av alla världar: hårdare än en daglig flanell, mindre noggrann och raffinerad än tre gånger i veckan syra. Men tillsats av glykolsyra här är bra, och jag måste säga, resultaten är utmärkt (jag skulle särskilt rekommendera det för fetare, överbelastade skinn, men det är mild nog för någon annan än den mycket känsliga).

Likaså är Sanctuary Spa nya Radiance Warming Micro-Dermabrasio polska (£ 12) en granulär skrubb som ger mjukhet och jämnhet via risiga partiklar. Jag är inte övertygad om dess omedelbar värme ger mycket mer för parten än nyhet faktor, men jag ska ändå ta det.

Share This Post