Index / Andra / SSE Services spolar ut det verkliga problemet med pann täcka försäkring

Share This Post

Andra

SSE Services spolar ut det verkliga problemet med pann täcka försäkring

Dess ingenjör citerade mig £ 800 för arbete jag behövde inte ... nu vägrar att betala för reparationen som jag behövde En kostsam affär: ett citat från företaget som täcker vår panna var för arbete som vi visste att vi inte behöver. Foto: David J. Gr

Advertisement

Dess ingenjör citerade mig £ 800 för arbete jag behövde inte ... nu vägrar att betala för reparationen som jag behövde

SSE Services spolar ut det verkliga problemet med pann täcka försäkring

En kostsam affär: ett citat från företaget som täcker vår panna var för arbete som vi visste att vi inte behöver.
Foto: David J. Grön / Alamy

I november förra året ringde jag SSE Services för att fixa min panna, som misslyckas med att producera varmvatten - Jag betalar företaget nästan 19 £ en månad i lock.

En ingenjör kunde inte fixa det, även efter att ha talat ofta tillverkaren Viessmann. Han rådde en effekt flush, som SSE citerade mig ett pris på £ 806. Jag visste att det inte krävdes som när jag blödde radiator de sprang klart, och det hade varit spolas sex år tidigare.

Nästa dag uppvärmning dog också - så jag kallade ingenjören som hade installerat pannan. Han bekräftade att ingen makt flush krävdes. Istället ändrade han flera delar och fick det igång ordentligt.

Jag skickade SSE hans £ 800 räkningen, men det har vägrat att betala.

LW, Stonehaven

Ytterligare bevis, om det behövdes, att man aldrig ska ta en panna försäkring ingenjör ord för det om de säga att du behöver en dyr effekt flush.

Skamligt, skulle SSE har lyckligtvis tagit din £ 800 om du inte hade vetat bättre. Företaget har sagt att den står fast vid sin luddiga behandling och att det inte kommer att betala din ingenjör proposition, på grund av att det inte godkänna reparationer. Fair enough, men det ska återbetala dig din premie, enligt vår mening.

Brevet ger tilltro till vår länge haft uppfattningen att denna politik är ofta ett slöseri med pengar. Du skulle ha varit bättre att ha köpt tillverkarens egen politik, eller bara höll kontanter och betalat för reparation.

Du kommer nu att ta upp frågan med sheriffens domstol.

Vi välkomnar bokstäver men kan inte svara individuellt. Mejla oss på [email protected] eller skriva till Konsument Champions, Money, The Guardian, 90 York Way, London N1 9GU. Bifoga en telefon dagtid

Share This Post