Index / Andra / Vad studentlivet är verkligen som på ett spanskt universitet

Share This Post

Andra

Vad studentlivet är verkligen som på ett spanskt universitet

Från hardcore nattliv till Fiery debatter i klass, har jag upptäckt att vara student i Spanien är mycket annorlunda att studera i Storbritannien Med sådana sena nätter och tidiga starter har jag haft helt och justera min kropp klocka för att hålla jä

Advertisement

Från hardcore nattliv till Fiery debatter i klass, har jag upptäckt att vara student i Spanien är mycket annorlunda att studera i Storbritannien

Vad studentlivet är verkligen som på ett spanskt universitet

Med sådana sena nätter och tidiga starter har jag haft helt och justera min kropp klocka för att hålla jämna steg med mina spanska kamrater.
Foto: Alamy

Studera lag utomlands vid universitetet i Valencia i Spanien har varit en ögonöppnande upplevelse för mig. Som någon som inte talar spanska flytande, är nedsänkt i nya traditioner och festivaler visat sig vara svårt i början, men det har blivit en ovärderlig livserfarenhet.

Enligt en rapport från British Council, är spanska den näst mest talade språket i världen, med 400 miljoner infödda talare som 2010. Så det är inte konstigt att så många studenter väljer Spanien eller Sydamerika som destinationer för deras år utomlands .

Spanien var det mest populära destinationslandet för Erasmusstudenter, med 40,202 inkommande studenter i 2013, enligt en rapport från EU-kommissionen, som finansierar programmet.

Jag är säker på att inte alla internationella student som studerar i Spanien kommer att ha samma upplevelse som min. Spanska universitet är så olika en något annat lands, trots allt. Men här är vad jag har lärt mig så långt från att studera vid ett spanskt universitet.

Student-lektor relationer är mindre formella - och desto bättre för det

Ett av de första sakerna jag märkte var prestigelöshet av klasserna. "Lärare och studenter ofta kallar varandra" tio ", som betyder ungefär på engelska som" kompis ",", säger Lizzi guld, 20, en kemistudent vid University of Bristol, som också drabbats av den avslappnade naturen föreläsningar vid Salamanca Universitet.

"Professorer i Spanien kommer att anstränga sig för att memorera varje elev namn, som vi inte se mycket av i Storbritannien", tillägger hon.

Efter att ha blivit vana vid att PowerPoint-presentationer, stenciler och inspelade föreläsningar, kliva in i spanska föreläsningssal kändes som om jag reser tillbaka i tiden. Vår klass möttes av en glad professor, en svart tavla, en bit krita och en gigantisk gulnande dator, som vi upptäckte senare inte faktiskt fungerar.

Seminarier är livliga, hetsiga debatter

En annan sak jag märkt om min spanska universitet tidigt var konstant debatten och argumenterande karaktär seminarier. På Bristol, där jag studerar, är frågor från vår värderade juridikprofessor träffade rädd tystnad och studenter rädda för att tala av rädsla för att ha fel.

Däremot mina seminarier i Spanien liknar livliga debatter med synpunkter och frågor som ropade hela klassrummet. Det är uppfriskande att möta studenter som är ivriga att ifrågasätta och utmana sina lärare, snarare än att bara acceptera deras synvinkel. Efter ett tag börjar du undrar vem som undervisar vem.

Testet processen kunde inte vara mer olika

När det gäller tentor, kan du lika gärna glömma dina år tillbringade uppsats planering och skrift; slutet av året undersökningar består ofta av 15-minuters muntliga prov. På samma sätt med kurser, är brittiska studenter för att strikt hålla sig till ord gränser och referenser. Men efter att be min spanska professor om ordet gränsen för mitt senaste bit av kurser, fick jag höra att det fanns inga ord gräns, och jag skulle kunna skriva så mycket eller lite som jag kände mig som. För mig var detta obefintliga.

Alice Cottle, 21, en fransk och spansk student från University of Sheffield studerar vid universitetet i Valencia, blev också förvånad av slappa kurser krav. "En av våra lärare var förvånad över antalet studenter be om ursäkt för att lämna in sina kurser några minuter sen. Han sade att om han hade fått dem dagar eller veckor senare skulle inga påföljder tillämpas ", säger Cottle.

Det är inte allt arbete - spanska studenter definitivt vet hur festa

Efter att ha gjort misstaget att gå ut vid midnatt i min första vecka, som vi skulle i Storbritannien, upptäckte jag snabbt att många klubbar inte faktiskt öppna eller är helt tom tills runt 02:00.

Samt anpassning till mina nya omgivningar, insåg jag att jag skulle behöva helt och justera min kropp klocka för att klara av de otroligt sena kvällar och tidiga morgonstarter (föredrag börjar ofta vid 08:30). Som ett resultat har siestas blivit en integrerad och välkommen del av mitt dagliga liv.

Samtidigt som det är så olika från hemmet, som studerar i Spanien har ändrat min syn på utbildning

Efter att ha studerat i Storbritannien så länge, är det lätt att vänja sig ensam, självständigt lärande. Utveckla fyrkantiga ögon från att läsa på nätet juridiska tidskrifter i timmar i sträck blir normen. Spanien har dock kastat nytt ljus över hela konceptet att studera.

Lax riktlinjer kurser, prestigelöshet klasser och möjlighet att leverera dina egna åsikter möjliggör mer frihet och innovation i inlärningsprocessen. När din spanska börjar flöda mer fritt, börjar du att uppskatta och förstå kulturen i Spanien på ett sätt du inte hade förstått tidigare.

För inte så länge sedan, studenter skulle inte ha erbjudits möjlighet att studera i ett annat land. Även om denna erfarenhet är inte precis vad jag förväntade mig och har varit svårt ibland, har jag lärt mig ovärderliga lektioner och jag skulle rekommendera det till alla.

Håll dig uppdaterad med det senaste på Guardian Studenter: Följ oss på Twitter på @GdnStudents - och bli medlem för att få exklusiva förmåner och vårt veckobrev.

Share This Post