Index / Åsikt / Vill du ha en Donald Trump kostym & quest;

Share This Post

Åsikt

Vill du ha en Donald Trump kostym & quest;

Det Pinstriped med stora slag och uppvik på byxorna. Jag gillade det, men min Trump varumärke kostym var tvungen att gå "Jag såg söndagens debatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump också, och jag tillbringade en stor del av tiden tittar på sin k

Advertisement

Det Pinstriped med stora slag och uppvik på byxorna. Jag gillade det, men min Trump varumärke kostym var tvungen att gå

Vill du ha en Donald Trump kostym & quest;

"Jag såg söndagens debatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump också, och jag tillbringade en stor del av tiden tittar på sin kostym och känner en smula generad."
Foto: Paul J Richards / AFP / Getty Images

Bära med mig, eftersom det är svårt. Baring själen är alltid svårt. Men man når den punkt där undertryckandet själv orsakar mer skada än uppenbarelse. Så här går: vi behöver prata om Donald.

Du såg att videon, när Trump skröt om att använda sin berömmelse till misshandel kvinnor, och du har hört rasism - om afroamerikaner, mexikaner.

Du såg söndagens debatt när han hotade och hotade och swaggered och ljög. Jag såg det också, men kanske inte som du såg det, för jag tillbringade en stor del av tiden tittar på sin kostym och känner en smula generad. Det var ganska fin blå kostym. Tills nyligen hade jag en ganska lika. Inte bara likadana i fråga om skär eller färg; gruvan hade faktiskt sitt namn på den. Inte Tom Ford, eller Paul Smith, eller Hugo Boss (som om jag hade råd att). Detta var en Donald J Trump varumärke kostym.

Det Pinstriped med ganska stora slag och uppvik på byxorna. Jag gillade det eftersom det påminde mig till viss del av den dramatiska tyg rika baggy passar min far och hans Windrush generation brukade bära. Och så, på ett besök i New York för några år sedan, jag köpte den från Macys varuhus. Det var inte billig, men det did not break banken.

Det var alltid problematiskt. Jag visste inte mycket om Trump. Jag visste inte att han gjort kostymer, till att börja med, eller att - mycket mer sannolikt - han hade textilarbetare i Bangladesh, Kina, kanske Mexiko för att göra dem till honom. Jag visste att han var lite naff och att hans förening med min kostym var ingen typ av mode uttalande, men jag gjorde verkligen gillar det så jag höll den enda omnämnandet av hans namn - den rektangulära etikett sys i jackan, med "Donald J Trump "i guldbokstäver - nära till mitt bröst, så att säga.

Vill du ha en Donald Trump kostym & quest;

"Folk trodde dräkten var stor. Om någon bad om detaljer, skulle jag bara säga att jag fick det i New York. " Fotograf: Hugh Muir

Folk trodde dräkten var stor. Om någon bad om detaljer, skulle jag bara säga "Jag fick det i New York" och vaga deklarationen skulle alltid avskräcka ytterligare utredning. Men det är problemet med bedrägeri. Även för den skickligaste utövaren, de inre tvivel aldrig riktigt försvinna. Och så var det med mig och min kostym från Trump Collection. Som ett plagg det verkade bra, men hur man bär det utan att tänka på hans befängda fågelboet hår, hans löjliga själv avseende sin plats i den amerikanska kulturen medan värd The Apprentice som skämt foder för varje sena komiker?

De tvivel åt stadigt bort på mig lika nattfjärilar skulle gärna ha ätit bort på dräkten. Slutligen oroande förhållandet: utåt elegans set mot den inre nedbrytning, lutas oåterkalleligen. För ett år sedan tog jag Donald kostym till välgörenhet butiken. Nu, när världen vet allt man behöver veta om hans fördärv och vansinne, som förefaller mig en lycklig utrymningsvägar.

Jag förstår att det kanske inte verkar så för alla, i en modern värld där kändis och handel hoppa hand i hand, vi alla köpa produkter skapas eller främjas av kända människor vi inte känner. Vissa kan vara beundransvärt, kan vissa privat vara skurkar. De kan vara liberal; de kan vara intolerant.

Vår inköpsbeslut kan drivas av en sammanslutning av produkten med kändis eller kan bara vara ett uttalande om förträfflighet själva objektet. Men vad vi tänker på det, länken finns där och från tid till annan som kan vara problematiskt. Hur många turen att ha något som designats av John Galliano sträckte sig efter saxen när han dömdes 2011 för att kasta rasistiska och antisemitiska missbruk?

I 2012 franska antirasistiska grupper som kallas för en bojkott av parfymen skaparen Jean-Paul Guerlainafter använde han N-ordet på nationell tv. Hur många hällde hans dyra potions ned sink? Har Gary Lineker förmå dig att köpa fler chips eller Davina McCall att ändra hårfärgningsmedel? Om George Clooney visade sig vara en cad, skulle du sluta dricka sitt kaffe? Vår ställning som konsumenter sammankopplade med den berömda som vi handlar kan presentera dilemman.

Jag undvek kulan med Trumps kostym, men mår dåligt redan nu, eftersom när jag lämnade det till välgörenhet butiken, där jag fick beröm för min välvilja, jag inte förklara det. Jag inte säga, "Detta kan se bra ut och det är i bra nick, men det finns ett mörker till det och alla som köper den måste vara försiktig." Det donerades "sett", som kan ha varit OK vid tidpunkten när Trump var bara lite löjligt, men nu känns besläktad med att förmedla en otäck virus. Någon, någonstans kan nu vara klädd som passar, tyngd av dess associationer. Om så är fallet, jag ber om ursäkt och hoppas att de avyttra det mer ansvarsfullt än jag gjorde.

Men det finns en annan möjlighet att någon - en Trumpite - bär nu som passar med stolthet, som en symbol för alla som förbinder dem med den man som har fört politik lägre än någon av oss trodde att det kunde någonsin spiral. Feg kanske, men jag föredrar att inte uppehålla mig vid det.

Share This Post